Beheer

Windows
Office 365 icon redesign 2018

Vormgeving Windows 10 gaat op de schop

Windows 10 krijgt nieuwe iconen.

Office 365 icon redesign 2018 © Microsoft
3 december 2018

Windows 10 krijgt nieuwe iconen.

Microsoft werkt aan een restyling van de bureaubladiconen van Windows 10. De aanpassing past bij de vernieuwing die voor Office 365 in de maak is.

Microsoft kondigde vorige week de nieuwe vormgeving voor Office 365 aan in een blog van Jon Friedman, partner director design bij Microsoft. "Nu we eenmaal het systeem hebben vastgesteld, gaan we het opschalen naar alles van  Microsoft", stelt Friedman in de blog. Dat betekent dus ook een verandering voor Windows 10, constateert Thurrott.com.

De iconen voor Photos, Mail, Calculator, Calendar, File Explorer en Microsoft News gaan allemaal op de schop. Er zijn in eerste instantie 10 iconen tegelijk onder handen genomen, zei Friedman. "Dat was een forse onderneming." Maar het is pas het begin. Microsoft heeft er voor gekozen om simpelheid en harmonie. Elk icoon heeft een eigen identificeerbaar symbool, maar er zijn gemeenschappelijke elementen die de verschillende applicaties met elkaar verbinden.

Microsoft veranderde de iconen vijf jaar gelden voor het laatst. Sindsdien is er veel veranderd, memoreert Friedman. "In die tijd waren emoji nog nieuw genoemd om als buzzword aangemerkt te worden."

Wanneer de nieuwe iconen ook daadwerkelijk in een update worden meegeleverd, is nog onduidelijk.

4
Reacties
Tom 05 maart 2019 20:04

Ik vind dit niet belangrijker dan het feit dat de windows dark theme modus nogsteeds niet helemaal zwart is...

Bop 05 december 2018 19:21

Ziet er best aardig uit.
Maarja, eerst maar eens de problemen met versie1809 oplossen.

Pieter 03 december 2018 14:06

Ja Jorrit, dat is ongetwijfeld veel belangrijker er voor te zorgen dat bugs opgelost geraken en ransomware geen kans heeft. Als Microsoft nog eens belt uit India zal ik vragen of ik met de manager kan spreken :-D

Jorrit 03 december 2018 12:35

Jammer dat ze de moeite hebben genomen om een cosmetische aanpassing uit te voeren terwijl particuliere gebruikers nog steeds opgezadeld zitten met software die zich ongevraagd(!) installeert, waarmee de veiligheid van het systeem in gevaar gebracht wordt en het startmenu ontsierd wordt door rommel als Candy Crush ed.
Totdat dat opgelost is kan ik Windows 10 niet serieus nemen als besturingssysteem voor particulieren.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.