Overslaan en naar de inhoud gaan

VMware claimt betrouwbaarder OpenStack voor bedrijven

VMware stort zich op het integreren van een aantal opensource-initiatieven in het eigen platform. Zo komt er een enterprise grade OpenStack voor enterprises en werkt het bedrijf aan de ondersteuning van containertechnologie binnen VMware.
VMware

Er is veel interesse voor OpenStack bij grote ondernemingen, zei John Gilmartin, vice-president van de software-defined data center groep van VMware, tijdens het jaarlijkse congres van het bedrijf. "Het probleem is dat deze bedrijven worstelen met het bouwen van een productie-cloudomgeving waar zij achter durven te staan." Een OpenStack-implementatie vereist nog altijd veel maatwerk en integratie met andere systemen. Dat kost veel tijd en geld. "Wij pakken een hoop van die uitdagingen aan en bieden een out-of-the-box-oplossing die boven op ons virtualisatieplatform draait", zegt Gilmartin.

VMware test de software nu nog met een geselecteerd aantal klanten maar verwacht in het eerste half jaar van 2015 de combinatie beschikbaar te hebben voor iedere geïnteresseerde.

Containers worden nog 'lichter' door VWware

In een andere keynote-presentatie kondigde CEO Pat Gelsinger aan containers te gaan ondersteunen op virtual machines in het initiatief met de naam Project Fargo. Containers zijn een soort lichtgewicht versie van virtual machines ontwikkeld voor Linux-omgevingen. VMware werkt daartoe samen met Docker, Google en Pivotal. Deze stap is opmerkelijk omdat verschillende analisten de containertechnologie hebben omschreven als een bedreiging voor de hegemonie van VMware in de virtualisatiemarkt.

VMware gaat de Docker Engine ondersteunen in combinatie met de vSphere hypervisor en de vCloud Air-omgeving. Ook de projecten waar Docker nu aan werkt, zullen goed overweg kunnen met het VMware-platform. Met Google werkt VMware aan de integratie van diens Kubernetes container management system met de eigen virtualisatie-omgevingen.

Gelsinger claimt dat het mogelijk is een container met VMware zodanig te laten draaien dat de combinatie minder resources nodig heeft dan een container die direct op bare metal draait.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in