Loopbaan

Carriere
Centric

Vertrokken Centric-topmannen krijgen tonnen mee

Gerard Sanderinks Centric moet vertrokken directeuren forse vergoedingen betalen.

© Centric
6 juli 2021

Gerard Sanderinks Centric moet vertrokken directeuren forse vergoedingen betalen.

Twee vertrokken directeuren van IT-bedrijf Centric hebben recht op tonnen. Het gerechtshof in Den Haag bepaalde in hoger beroep dat het bedrijf bij hun ontslag ernstig verwijtbaar heeft gehandeld. Daarbij namen de rechters ook mee dat vrijwel de hele top van het bedrijf binnen korte tijd vertrok na ruzie met eigenaar Gerard Sanderink.

De commercieel directeur heeft naast een transitievergoeding recht op een zogenoemde billijke vergoeding van 175.000 euro, wat hoger is dan de rechter in kort geding bepaald had. De managing director van de afdeling staffing krijgt een transitievergoeding en een billijke vergoeding van 200.000 euro. Daarbij speelde mee dat die managing director in kort geding zijn baan terug had geëist en de rechter bepaald had dat dit moest gebeuren, maar dat Centric daar niet aan meewerkte.

Rian van Rijbroek

Het is al geruime tijd onrustig bij Centric en andere bedrijven van Sanderink zoals bouwer Oranjewoud. Sinds de miljardair een vriendschap heeft gesloten met zelfverklaard cyberveiligheidsspecialist Rian van Rijbroek kreeg hij ruzie met vrijwel het hele bestuur van Centric.

Ook Brigitte van Egten, oud-topvrouw van een zonnepanelenbedrijf van Sanderink die bij Centric op de loonlijst stond en jarenlang de partner van Sanderink was, heeft sindsdien met hem ruzie. Sanderink is al meerdere keren veroordeeld wegens het op de websites van zijn bedrijven plaatsen van beschuldigingen van fraude aan het adres van Van Egten.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.