Overslaan en naar de inhoud gaan

Johan Taams nieuwe CEO Centric

Johan Taams is per 1 augustus de nieuwe CEO van Centric. Bij het bedrijf trad IT- en bouwondernemer Gerard Sanderink zelf enige tijd gelegen terug als bestuursvoorzitter. Dat meldt Centric in een persbericht.

Taams volgt de huidige CEO Henny Luijrink op, die met pensioen gaat. Hij werkte sinds september 2019 bij ICT-bedrijf Broad Horizon. Eerder was hij zo’n veertien jaar in dienst bij ICT-bedrijf Atos. Taams geeft op de website van Centric aan dat het bedrijf een roerige tijd achter de rug heeft. “Met mijn komst hoop ik een nieuw begin in te luiden voor deze fantastische organisatie waar zo veel potentieel in zit. Ik kijk ernaar uit om dit mooie IT-bedrijf verder uit te bouwen en vernieuwingen versneld door te voeren.”

Louis Luijten, non-executive lid van de Board bij Centric kijkt vol vertrouwen uit naar de komst van Taams. “Hij heeft de ervaring en expertise waar we naar op zoek zijn: een allround CEO, erg ervaren in de IT-dienstverlening in Europa, in groeibedrijven en bij ondernemingen die een grote verandering doormaken. Bovendien brengt hij bewezen leiderschapskwaliteiten mee om Centric door te laten ontwikkelen.”

Sanderink geheel afgetreden

Centric-eigenaar Sanderink trad eerder uit eigen beweging geheel af als bestuurder bij die IT-dienstverlener. Dat gebeurde nadat hij een hulpofficier van justitie bedreigde en bewijsmateriaal vernietigde waar een deurwaarder beslag op had gelegd. Ook was er consternatie vanwege zijn relatie met zelfverklaard yber security adviseur Rian van Rijbroek en vanwege talloze rechtszaken tegen zijn ex-vriendin Brigitte van Egten.

Centric liet eerder weten aan AG Connect dat Sanderink nog wel beschikbaar is voor advies.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in