Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel IT-functies in top10 moeilijkst in te vullen vacatures

Het wringt en schuurt op de arbeidsmarkt. Vacaturesite Indeed heeft een ranglijst samengesteld van de moeilijkst in te vullen vacatures in Nederland.

Landelijk staat de vacature voor supermarktmanager het langst open, maar ook een aantal ICT-vacatures eindigden in de top10. Opvallend is dat de grote steden elk hun eigen problemen op de arbeidsmarkt kennen.

Het wordt steeds lastiger om de juiste medewerkers aan te trekken. Sommige vacatures staan maanden open of worden zelfs helemaal niet ingevuld, blijkt uit gegevens van Indeed. Welke professionals zijn vrijwel niet te vinden en met welke vacatures worstelen werkgevers het meest? Indeed deed onderzoek in de miljoenen vacatures tellende databank en kwamen tot een verrassende top 10.

 

Developers en consultants meestgevraagd

Uit de ranglijst blijkt dat technisch specialisten, BI- en IT business consultants, en softwareontwikkelaars een zeer schaarse beroepsgroep vormen. In Amsterdam staan softwareconsultants met stip op nummer 1 van langst openstaande vacatures. Van de vier grote steden is het tekort in de techsector in Utrecht echter het grootst. “Wellicht kiest talent toch eerder voor Amsterdam met zijn succesvolle tech startup-scene”, licht Sander Poos, Managing Director van Indeed Benelux, toe.

Op de site van Indeed is een blog verschenen over hoe werkgevers ondanks de krapte op de arbeidsmarkt toch voldoende gekwalificeerd personeel aantrekken. De vacaturesite geeft hiervoor vier tips.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in