Beheer

IT beheer
Google Hangouts

Uitstel voor zakelijke gebruikers Google Hangouts

Google schrapt Hangouts, maar voor zakelijke gebruikers nu ineens pas in 2020.

© Google
22 augustus 2019

Google schrapt Hangouts, maar voor zakelijke gebruikers nu ineens pas in 2020.

Het eind vorig jaar aangekondigde einde van Google's chatdienst Hangouts wordt nu deels opgeschort. Gebruikers van de zakelijke dienst G Suite kunnen Hangouts blijven gebruiken ná de einddatum van oktober dit jaar. Google geeft zakelijke gebruikers nu enkele maanden uitstel, maar geen afstel.

Google stelt het einde van zijn Hangouts-app voor online-chat uit tot juni 2020, of mogelijk nog wat later. Dit opschorten van de uitschakeling geldt voor klanten die het SaaS-pakket (Software-as-a-Service) G Suite gebruiken, waarin de cloudreus naast chat ook mail, documentbewerking, online-opslag, agenda's en andere productiviteitstools biedt. Het in 2013 uitgekomen Hangouts is begin 2017 nog opnieuw georiënteerd met focus op de zakelijke markt. Nu wordt die doelgroep nog bediend met minstens acht maanden uitstel.

Klanten: meer tijd nodig

Dit komt naar buiten in een blogpost die het team achter G Suite gister heeft gepubliceerd. Daarin worden de tijdlijn voor migratie vanaf Hangouts Chat bijgewerkt; met dus uitstel tot juni 2020. Eerder dit jaar had Google aangekondigd dat G Suite-gebruikers voor hun Hangouts overgezet zouden worden naar Hangouts Chat en Hangouts Meet. De planning toen was dat dit in oktober zou gebeuren, waarbij het klassieke Hangouts voor G Suite-klanten zou worden 'gepensioneerd'.

"Sindsdien hebben we feedback van velen van jullie gekregen dat jullie meer tijd zouden willen om jullie organisaties te migreren van classic Hangouts naar Hangouts Chat", schrijft Google in de blogpost. Als gevolg van die verzoeken van klanten voor meer tijd wordt de definitieve transitiedatum (fase 4 in de tijdlijn) nu uitgesteld naar "niet eerder dan juni 2020". In de tussentijd blijft Google wel doorgaan met de geplande uitfasering, waarvoor het de 'transitie-ervaring' van groepsgesprekken in het oude Hangouts blijft verbeteren. Daarnaast voegt Google nieuwe functies aan Chat toe zoals leesbevestiging van verzonden berichten.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.