Overslaan en naar de inhoud gaan

Haal data weg bij Google+ vóór april

Dat Google de stekker uit Google Plus (Google+) ging halen, was al sinds oktober bekend. Nu heeft het bedrijf ook bekend gemaakt hoe de afbouw van het sociale netwerk verloopt.
afvalbak
© CC0- Unsplash
CC0- Unsplash

Google kondigde de timeline van het afbreken van Google+ gisteren aan in een blog. Vanaf volgende week maandag 4 februari, is het niet meer mogelijk nieuwe profielen aan te maken op Google+, of nieuwe pagina's, events en communities. Het bedrijf wist op die dag ook alle reacties op de Blogger-sectie van Google+.

Op 2 april start Google met het door de virtuele shredder halen van alle data van consumenten geplaatst op Google+. Vanaf die dag gaan dus alle foto's en video's weg van het platform. Het kost Google wel even tijd om alles offline te halen, dus sommige content zal misschien nog enige tijd zichtbaar zijn. Wie daar uniek materiaal heeft staan, moet echter zorgen dat voor de deadline veilig te stellen. Google heeft een handleiding gemaakt hoe gebruikers dat het best kunnen doen. De enige uitzondering vormt de informatie uit Google Notes, die vanwege juridische verplichtingen langer bewaard moet blijven.

Wie een Google+-account gebruikte om op andere sites in te loggen, kan dat binnen enkele weken ook niet meer. Google biedt in zo'n geval wel de mogelijkheid de inlog te wijzigen naar een Google-account.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in