Overslaan en naar de inhoud gaan

Innovatieve proeftuin Inbox gaat eruit

Over een half jaar komt Google's proeftuin voor innovatieve nieuwe mailfunctionaliteit ten einde. Dan trekt de internetreus de stekker uit Inbox, beschikbaar als mobiele app maar ook als webapp. Niet alle features van Inbox hebben al hun weg gevonden naar Gmail.
Google Gmail
© Google
Google

"Inbox is een fantastische plek geweest om te experimenteren met nieuwe ideeën zoals het snoozen van e-mails, en ook het uitproberen van de nieuwste AI-aangedreven ervaringen zoals Smart Reply, Nudges en prioriteitsnotificaties om je te helpen productief te blijven", blogt Gmail-manager Matthew Izatt over de Inbox-exit. Gebruikers van Inbox hebben nog tot maart om over te stappen op Gmail.

Andere interface

Dit houdt geen mailmigratie in aangezien Google de back-end voor beide mailinterfaces hetzelfde heeft. Het vier jaar geleden uitgebrachte Inbox biedt simpelweg een andere manier om mails in te zien en af te handelen. Het is juist op laatstgenoemd gebied dat de alternatieve mailtoegang nieuwe en slimme veranderingen heeft gebracht.

Sommige van de mogelijkheden voor meer gebruiksgemak zijn inmiddels overgenomen in Gmail. Dit omvat het kunnen snoozen van mailberichten zodat die op een later, zelfgekozen tijdstip opnieuw bovenaan in de inbox verschijnen. Verder zijn ook de opties voor opvolgmails, snelle acties, en de snelle auto-beantwoordingsfunctie Smart Reply verwerkt in Google's oorspronkelijke mailsysteem.

Toch heeft Gmail niet alle innovatie van Inbox geannexeerd, hoewel dat nog een kwestie van tijd kan zijn. Veel van de door gebruikers gewaardeerde Inbox-eigenschappen zijn in het grote Gmail-redesign van april doorgevoerd. Google draagt nu in een supportdocument voor overstappen naar Gmail enkele vergelijkbare functies aan voor de (nog) ontbrekende opties van Inbox.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in