Development

Wetenschap
twee vrouwen en een man achter computer

Twitter biedt onderzoekers nieuwe mogelijkheden

Portal biedt betere API's en analysegereedschap.

© CC0 - Unsplash Mimi Thian
6 januari 2020

Portal biedt betere API's en analysegereedschap.

Twitter heeft een nieuwe toegang gecreëerd voor onderzoekers om meer te leren van de 'publieke communicatie'.

'Als het bestaat, wordt er zeer waarschijnlijk over gesproken op Twitter', staat er te lezen op de homepage van de nieuwe portal genaamd 'Twitter data for academic research'. Het bedrijf ziet het als een morele verplichting de onderzoekers ruime toegang te geven tot de enorme hoeveelheden gegevens die rondgaan op het sociale netwerk. 'Dat verbetert onze dienstverlening en zorgt voor een beter begrip van gemeenschappen, sociale en politieke wetenschappen, psychologie, datascience en computerwetenschappen', aldus Twitter.

Meer tools beschikbaar

Het bedrijf zegt het afgelopen jaar veel te hebben samengewerkt met academische onderzoekers. Daaruit is gebleken welke obstakels zij ervaren bij het bestuderen van de publieke conversatie. Daarop is een aantal verbeteringen uitgevoerd op de API's die de onderzoekers kunnen gebruiken. Verder is in de portal een reeks nieuwe tools beschikbaar gemaakt om de gegevens te kunnen analyseren en visualiseren.

Onderzoekers moeten zich kwalificeren voor het krijgen van een account. Daarbij wordt onder meer beoordeeld hoe groot het risico is dat het platform misbruikt wordt. Er zijn vier categorieën: het Standaard-account is gratis, de Premium, Enterprise en Ads accounts zijn betaald. De prijs wordt bepaalt in overleg met het salesteam van Twitter.

 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.