Overslaan en naar de inhoud gaan

API Facebook geblokkeerd voor vele duizenden apps

Facebook heeft de daad bij het woord gevoegd en gisteren honderdduizenden apps de toegang tot zijn API ontzegd. Die app kunnen geen gebruik meer maken van data die het sociale netwerk heeft verzameld.
No Facebook
© CC0
CC0

Facebook kondigde in mei al aan dat app-ontwikkelaars zich opnieuw moesten kwalificeren om gebruik te kunnen maken van de API. Het besluit volgde uit het debacle met Cambridge Analytica, het campagnebureau dat ernstig misbruik maakte van de data waar het via de API toegang toe had.

Facebook heeft vervolgens een nieuw contract opgesteld dat dergelijk misbruik moet tegengaan. Alle app-developers die gebruik van de API willen maken, moesten daarop het nieuwe contract tekenen en hun app laten controleren. Wie zich niet aanmeldde voor 1 augustus, verloor de toegang tot de API, laat Ime Archibong, VP Product Partnerships bij Facebook weten in een blog.

Toch een uitweg

De actie betekent een grote schoonmaak onder de apps die toch al niet meer werden gebruikt. Facebook doet een handreiking naar apps die nu niet meer werken als gevolg van de actie. Doordat zoveel apps opnieuw door het review-proces moeten, is er een wachtrij ontstaan. Apps in de wachtrij kunnen wel gebruik blijven maken van de API. Door snel de app opnieuw in te dienen kan deze in ieder geval tijdelijk weer gebruik maken van de gegevens.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in