Overslaan en naar de inhoud gaan

Cisco stelt meer API's beschikbaar aan ontwikkelaars

In totaal krijgen ontwikkelaars wel 100 API's tot hun beschikking en verschillende software development kits, zei David Goeckeler, general manager networking en beveiliging van Cisco tijdens de gebruikersconferentie Cisco Live! deze week in Orlando.
David Goeckeler
© Cisco
Cisco

DNA ( Digital Network Architecture ) Center is Cisco's spin in het web bij het automatiseren van taken in het netwerk. Het is het controlecentrum van Cisco's strategie om te komen tot wat het bedrijf 'intent based' networking noemt. Het idee daarachter is dat je als gebruiker formuleert wat wil dat het netwerk kan. Een set geautomatiseerde bouwblokken regelt dat dan ook aan de achterkant.

Netwerken worden in toenemende mate complexer doordat er - onder meer door de komst van het Internet of Things - steeds meer apparaten op worden aangesloten. De beste manier om dat veilig te doen is zo slim mogelijke segmentatie in het netwerk aan te brengen. Daarmee neemt echter ook de complexiteit sterk toe en dus de omvang van het takenpakket van de netwerkbeheerders. Door automatisering van repetitieve taken en het automatisch signaleren van afwijkend gedrag op het netwerk moet DNA Center dat takenpakket verlichten.

Inhaken op community

Centraal in de intent based networking-strategie, die Cisco ongeveer een jaar geleden introduceerde, staat de Catalyst 9000-serie switches. Volgens het bedrijf hebben inmiddels zo'n 5800 klanten die apparatuur gekocht. 

Nu Cisco de API's op DNA Center beschikbaar stelt, haakt het bedrijf in op de innovatiekracht van de opensource-gemeenschap en partners om slimme toevoegingen te bouwen binnen dit concept van intent based networking. Cisco praat daarbij nadrukkelijk met concurrenten zoals IBM, HP Enterprise en Juniper om te zorgen dat ook niet Cisco-apparatuur in de nieuwe architectuur kan worden opgenomen.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in