Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee derde IT’ers verwacht loonsverhoging

Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde Loonwijzer/Monsterboard Wage Index. Uit het onderzoek blijkt dat 39 procent van het IT-personeel dat deelnam aan het onderzoek tevreden is met hun loon. Vorig jaar was dit nog 32 procent. Vergeleken met andere sectoren is dat veel.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock


In 2014 daalde het bruto uurloon in de IT & Telecom sector met 2,6 procent naar € 14,70. Het jaar ervoor daalde het gemiddelde uurloon van personeel in de ICT-sector ook al en toen zelfs met 8,5 procent. Het gemiddelde bruto uurloon van ligt in de IT- & telecomsector wel 30 cent boven het landelijke gemiddelde. Uit het jaarlijkse beloningsonderzoek van Automatisering Gids en Berenschot, dat nu nog loopt en op 21 mei wordt gepresenteerd, blijkt ieder jaar weer dat het uurloon van IT’ers in loondienst aanzienlijk hoger ligt, net als dat van zzp’ers in de IT. Dit inkomensverschil wordt waarschijnlijk veroorzaakt omdat Monsterboard en stichting Loonwijzer het gemiddelde loon van de sector berekenen, dus ook niet-ICT’ers.

Twee derde verwacht salarisstijging

Bovendien verwacht maar liefst twee derde van de medewerkers een loonsverhoging in 2015. Het percentage dat onzeker is over zijn inkomen is bovendien gedaald naar 11 procent. In vergelijking met andere sectoren voelen medewerkers in IT & Telecom zich het meest zeker over hun inkomen. “Het is te hopen dat de lonen in de IT in 2015 gaan stijgen, zoals de sector verwacht. Loonstijgingen zijn nog altijd het beste te realiseren door van baan te veranderen”, aldus Paulien Osse, directeur van Loonwijzer.

“Het aantal ICT-vacatures steeg in 2014 flink en de snelste weg naar meer loon is een nieuwe baan. Het is dan ook een goed moment om je te oriënteren op nieuwe kansen en de volgende stap in je carrière te zetten”, zegt Gian Zandonà, Managing Director bij Monsterboard.nl.

Meer bonussen uitgedeeld

Verder ontving personeel in de ICT-sector het afgelopen jaar vaker bonussen. Met name winstuitkeringen werden zichtbaar vaker uitgekeerd. In 2013 kreeg nog maar 5 procent een winstuitkering, dit percentage nam in 2014 toe naar 14 procent. Ook de eindejaarsbonussen namen toe. In 2014 ontving 11 procent een eindejaarsbonus, een stijging van 7 procent. De 13e maand en overige bonussen zijn bij 7 procent van de medewerkers uitgekeerd. Dit is een stijging van 3 procent.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in