Innovatie & Strategie

Blockchain
Libra

'Toekomst Facebooks eigen cryptomunt onzeker'

Facebook ontkent geruchten dat de Libra op zijspoor is gezet.

© Facebook
4 maart 2020

Facebook ontkent geruchten dat de Libra op zijspoor is gezet.

Verschillende Amerikaanse bronnen meldden gisteren dat Facebook op het punt staat de ontwikkeling van een eigen cryptomunt - de Libra - op te schorten. Niets is minder waar, is de reactie van Facebook.

Een van de bronnen van de initiële mededeling - The Information - zegt na een lang vervolggesprek met de Facebook-woordvoering overtuigd te zijn dat het bedrijf inderdaad nog altijd van plan is de eigen cryptomunt te ondersteunen in de eigen digitale portemonnee - de Calibra - maar dat de nadruk zal komen te liggen op andere digitale munteenheden, waaronder ook de dollar en de euro.

The Information en financieel persbureau Bloomberg kwamen gisteren los van elkaar met de mededeling dat Facebook stoeit met de toekomst van de Libra. De Libra is vanaf het moment dat Facebook zijn eigen cryptomunt aankondigde, aanleiding geweest voor discussie.

Volgens de eerste berichtgeving van The Information zou Facebook op het punt de ontwikkeling helemaal te staken. Bloomberg had van drie mensen bij Facebook begrepen dat de positionering van de Libra zou veranderen naar een platform waarop met verschillende munten zou kunnen worden afgerekend.

Ars Technica kreeg bij navraag van de Libra Foundation te horen dat er helemaal niets veranderd is.

De beide media suggereerden op basis van hun bonnen binnen Facebook dat het bedrijf een knieval maakte voor de toezichthouders die grote bezwaren hebben tegen de ontwikkeling van de Libra-cryptomunt. De afgelopen maanden zijn ook veel partners die aanvankelijk hun steun betuigden aan de Libra, afgehaakt.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.