Overslaan en naar de inhoud gaan

Financiën VS: grote zorgen over cryptomunt Facebook

Het Amerikaanse ministerie van Financiën maakt zich grote zorgen dat de eigen cryptomunt van Facebook, de libra, kan worden gebruikt voor het financieren van terrorisme.
facebook-dislike

Dat zei minister van Financiën Steven Mnuchin maandagavond op een persconferentie op het Witte Huis dat het bij de libra draait om een zaak van nationale veiligheid. Andere risico's zijn volgens Mnuchin bijvoorbeeld witwassen van geld. Hij verklaarde dat het ministerie van Financiën ervoor zal zorgen dat de handelaars in bitcoin, libra en andere digitale munten zich houden aan de hoogste eisen rond regelgeving. Dit is heel duidelijk gemaakt aan Facebook, aldus de minister.

Kritiek van Trump

Eerder uitte president Donald Trump ook al kritiek op de libra. Volgens Trump moet Facebook een bankvergunning aanvragen als het met de libra verder wil gaan. Ook de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve, is ongerust. Volgens de Fed roept de libra ernstige zorgen op op het gebied van privacy, witwassen van geld, consumentenbescherming en financiële stabiliteit. Die zorgen moeten volgens de Fed grondig zijn aangepakt, alvorens verder te gaan. Europese en Chinese autoriteiten hebben eveneens zorgen uitgesproken.

Deze week verschijnt de hoogste bestuurder bij het libra-project van Facebook, David Marcus, in de Amerikaanse Senaat om uitleg te geven over de plannen van het socialmediabedrijf. Hij verklaarde al dat door Facebook wordt gewerkt aan zorgen rond nationale veiligheid en dat de libra niet gelanceerd zal worden voordat de zorgen bij toezichthouders zijn weggenomen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in