Overslaan en naar de inhoud gaan

Tim Cook: berichten over Jony Ive absurd

De berichten over de frustraties van de alom geprezen Apple-ontwerper Jony Ive zijn “absurd”, zegt Apple-CEO Tim Cook. In een e-mail aan NBC News gaat de topman van Apple in op de berichten over de redenen achter het vertrek van de ontwerper bij de techreus.
Tim Cook
© CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped from original
CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped fro

In de berichtgeving van The Wall Street Journal stond onder andere dat de inmiddels afgezwaaide ontwerper zich steeds minder kon vinden in het beleid van Apple. Vooral de niet-technologische achtergrond van een groeiend aantal van de topbestuurders bij het bedrijf zou de ontwerper een doorn in het oog zijn geweest.

"Absurd verhaal"

Volgens Tim Cook wordt in het artikel een beeld geschetst over Apple dat niet strookt met de werkelijkheid. Zo schrijft hij in zijn e-mail: “Het verhaal is absurd. Een groot deel van de berichtgeving, en dan met name de conclusies, strookt niet met de werkelijkheid. In beginsel getuigt het van een gebrek aan inzicht in hoe het ontwerpteam van Apple werkt, en hoe het bedrijf Apple werkt. Het vervormt onderlinge banden, besluiten en gebeurtenissen tot een punt waarop we het bedrijf niet herkennen dat naar eigen zeggen wordt omschreven.”

In de bres voor team

Zoals verwacht springt Cook ook in de bres voor zijn ontwerpteam, refereert hij aan Jony Ives mening dat het team geweldig is en kondigt hij en passant ook nog mooie ontwikkelingen vanuit de ontwerpafdeling aan die “je omver zullen blazen”. Hiermee lijkt Cook inhoudelijk te reageren op de kritiek van Ive op de zogeheten desinteresse van de CEO in de ontwerpen van Ive en zijn team.

Toch blijft Cook verrassend genoeg op de vlakte over welke onderdelen van het verhaal dat is geschetst in de media niet kloppen. Zo blijft het heikele punt van de twist over de Apple Watch onbesproken, en gaat Cook tevens niet in op de kritiek op de samenstelling van de raad van bestuur.

De betreffende e-mail van Tim Cook aan NBC News:

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in