Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdontwerper Apple zwaait af

Hoofdontwerper Jony Ive vertrekt later dit jaar bij Apple. De Brit gaat een eigen ontwerpbureau oprichten, na bijna drie decennia bij de Amerikaanse techgigant te hebben gewerkt.
© Pixabay
Pixabay

Ive werkte nauw samen met Steve Jobs en verwierf grote faam met de iconische designs van het bedrijf. Hij stond aan het roer van het team dat producten als de Mac, de iPod, de iPhone en de iPad vormgaf. Volgens zakenkrant Financial Times krijgt zijn eigen bedrijf de naam LoveFrom en wordt Apple zijn eerste klant.

Uniek figuur

"Jony is een uniek figuur in de designwereld en zijn rol in de opleving van Apple kan niet worden overschat, van de baanbrekende iMac van 1998 tot de iPhone en de ongekende ambitie van Apple Park," looft topman Tim Cook in een verklaring de ontwerper. "Apple zal blijven profiteren van Jony's talenten door rechtstreeks met hem samen te werken aan exclusieve projecten en door het voortdurende werk van het briljante en gepassioneerde ontwerpteam dat hij heeft neergezet."

Bij Apple worden de taken van Ive overgenomen door de ontwerpers Evans Hankey en Alan Dye, die al werkzaam zijn voor het techbedrijf. Zij leggen verantwoording af aan topmanager Jeff Williams, die zich meer met het designteam zal bezighouden.

"Ik heb het volste vertrouwen in mijn designcollega's bij Apple, die mijn beste vrienden blijven, en ik zie ernaar uit om nog vele jaren met hen samen te werken," zei Ive.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in