Beheer

Windows
Windows 11

Tabbladen voor Windows Verkenner komen eraan

Na de 2022 Update krijgt Windows 11 in oktober al weer de volgende update.

© Microsoft
26 september 2022

Na de 2022 Update krijgt Windows 11 in oktober al weer de volgende update.

Microsoft bewaart functionele, opvallende of belangrijke updates niet langer voor de grote updates aan Windows. Versie 11 van dat besturingssysteem ontvangt nu net de grote update voor dit jaar, maar komende maand komt een update die aanpassingen en verbeteringen brengt. Daaronder ook tabbladen voor de ingebouwde bestandsbeheer-app Verkenner.

De komst van tabbladen naar de Windows Verkenner is een al lang gevraagde feature voor zogeheten 'power users'. Lang geleden hebben alternatieve programma's voor het beheren van bestanden op Windows (en MS-DOS) al de mogelijkheid van verschillende vensters, views en tabs omarmd. Klassieke voorbeelden zijn Norton Commander, WinNC (de Windows-uitvoering van Norton Commander), Total Commander (voorheen Windows Commander), Directory Opus en Files.

Update nog updaten?

Windows krijgt nu zelf de functionaliteit van tabbladen voor de standaard-app voor bestandsbeheer. Tenminste, Windows 11 krijgt dat en een vereiste is wel dat daarop dan de 2022 Update geïnstalleerd staat. Die eerste van de voortaan jaarlijkse, relatief grotere updates voor Windows blijkt nog niet helemaal soepel te werken bij alle gebruikers. Zo kan het prestatieniveau van Nvidia's GeForce-videokaarten worden afgeremd. Aan een fix wordt gewerkt.

De kleinere Windows 11-update, die in oktober verschijnt en bovenop de grotere 2022-update komt, brengt ook andere functionele verbeteringen. Daaronder een bijgewerkte versie van Windows' ingebouwde app voor fotoweergave en rudimentaire bewerking; Foto's, meldt Ars Technica. In de Foto's-app van Microsoft zit ook een basale video-editor, die niet bij iedereen bekend is. De Windows-maker bood vroeger ook een aparte gratis applicatie voor videobewerking, maar dat Windows Movie Maker is sinds Windows 7 niet meer meegeleverd. Het is daarna qua support en ontwikkeling geschrapt.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.