Overslaan en naar de inhoud gaan

Swift-programmeercursus komt naar Nederland

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gaat het programma App Development with Swift aanbieden waarmee studenten leren te programmeren in de taal Swift van Apple. Het programma werd tot nog toe alleen in de VS en in Australië aangeboden; het IT-bedrijf maakt het programma nu wereldwijd beschikbaar.
Programmeren in Swift
© Apple
Apple

De cursus van een studiejaar is ontworpen door engineers van Apple, in samenwerking met docenten. In dit programma leren studenten met verschillende niveaus en achtergronden hoe ze kunnen programmeren en apps kunnen ontwerpen. Volgens Apple doen studenten met de cursus kennis op die essentieel is voor een carrière in app-ontwikkeling.

Het programma is in Nederland bij de HAN te volgen. In andere landen is de cursus te volgen bij de RMIT University in Australië, Mercantec in Denemarken, Unitec Institute of Technology in Nieuw-Zeeland en Plymouth University in Groot-Brittanië.

Programmeertaal Swift

Swift werd in 2014 geintroduceerd als een alternatief voor Objective C en moest het ontwikkelaars een stuk makkelijker maken. Toch werd de programmeertaal met gemor ontvangen – weer een taal zou de codeportabiliteit niet verbeteren. In 2015 gaf Apple de programmeertaal vrij in het open source domein. Apple hoopte zo op meer belangstelling en een verbetering van het gereedschap. De populariteit van de taal blijft groeien, volgens de laatste ranking van programmeertalen van Redmonk staat Swift op de elfde plek.

Sinds 2008 zijn er al meer dan 180 miljard apps uit de App Store gedownload en heeft Apple meer dan 70 miljard dollar uitgekeerd aan ontwikkelaars. De App Store is daarmee de meest actieve marktplaats voor software ter wereld. Wekelijks bezoeken meer dan 500 miljoen unieke bezoekers uit 155 landen de App Store.  

MEER AG CONNECT?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in