Overslaan en naar de inhoud gaan

‘SuperMicro stoot Chinese onderdelen af door spionagegerucht’

De Amerikaanse chipfabrikant SuperMicro is naar verluidt van plan Chinese onderdelen in de ban te doen, na eerdere geruchten over zogeheten spionagechips. De fabrikant zou leveranciers hebben gevraagd hun productie uit China te verwijderen om zo te luisteren naar de zorgen die Amerikaanse klanten hebben over de risico’s op spionage.
hardware
© CC0: Pixabay.com
CC0: Pixabay.com

Dat schrijft de Nikkei Asian Review op basis van bronnen vanuit de industrie die bekend zijn met de zaak. De berichten zijn een nieuw hoofdstuk in de zaak rond de zogeheten ‘spionagechips’, die speelde in het najaar van 2018.

Bloomberg

Toen publiceerde persbureau Bloomberg een verhaal waarin werd gesteld dat een microchip met de grootte van een rijstkorrel werd geïmplementeerd in serverhardware die voor Apple en Amazon werd geproduceerd door SuperMicro. Met deze chip zouden de grote Amerikaanse bedrijven werden afgeluisterd.

Verhalen ontkracht

De verhalen werden toentertijd meerdere malen ontkracht, ook door Amazon en Apple, maar hebben toch gezorgd voor argwaan onder Amerikaanse klanten van de serverfabrikant, en dan met name de klanten die een link hebben met de Amerikaanse overheden. Zij hebben volgens de krant SuperMicro nadrukkelijk verzocht geen moederborden uit te leveren die zijn gefabriceerd in China of Chinese onderdelen bevatten, uit angst voor spionage.

SuperMicro heeft zelf nog niet gereageerd op de berichten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in