Development

Zakelijke software
Slack

Slack voorziet iOS-app van grote update met nieuw uiterlijk

Bètaversie voor Android ook verschenen. 

© Slack
12 mei 2020

Bètaversie voor Android ook verschenen. 

Slack heeft een nieuwe versie van zijn app op iOS beschikbaar gemaakt, waarmee de app een geheel nieuw uiterlijk krijgt. Zo is de navigatiebalk naar beneden verschoven, waarmee gebruikers snel de vier meest gebruikte onderdelen van de app kunnen gebruiken. Vorige week verscheen al een bètaversie voor Android met het nieuwe ontwerp van de app.

Via de navigatiebalk onderin kunnen gebruikers voortaan snel naar de zijbalk met het overzicht van alle kanalen en gesprekken, hun privéberichten, hun mentions en hun eigen profiel, schrijft Slack in de release notes van de nieuwe versie in de App Store. In het 'Home'-tabblad, waarmee je in de zijbalk terecht komt, is het bovendien mogelijk om de volgorde van de kanalen aan te passen. 

Door naar rechts te swipen verschijnen vanaf nu de workspace en de voorkeuren van de gebruiker. Swipe naar links en de gebruiker komt uit in het laatste gesprek waar hij of zij aan heeft deelgenomen. 

De update lijkt vooralsnog specifiek voor de iPhone-app van Slack te zijn. Op de iPad lijkt de app nu hetzelfde te blijven als voorheen.

Android en desktop

Slack rolde vorige week ook al een bètaversie van zijn app voor Android uit, waarmee die app ook een nieuw ontwerp krijgt. Dat schreef 9to5Google destijds Dit ontwerp komt overeen met dat van iOS: de navigatiebalk zit onderaan, met daarin de mogelijkheid om bij Home, privéberichten, mentions en het eigen profiel uit te komen. 

In maart dit jaar verscheen bovendien een nieuwe versie van zijn desktop-app. Deze app kreeg een geheel vernieuwde zijbalk, waarin berichten, kanalen en apps gegroepeerd kunnen worden in uitvouwbare onderdelen in het menu. Op die manier kunnen gesprekken en kanalen van één project samen gegroepeerd worden. Via een speciale knop in de zijbalk is het mogelijk om direct een bericht te schrijven, zonder eerst naar een specifiek kanaal of gesprek te navigeren. 

De zijbalk bevat tot slot een speciaal deel voor mensen, mentions en reacties. Op die manier wordt het gemakkelijker om mensen of kanalen te zoeken en te reageren op threads en mentions. 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.