Innovatie & Strategie

Zakelijke software
Slack

Slack en Microsoft updaten thuiswerkapps

Slack krijgt nieuw uiterlijk, Teams gaat achtergrondgeluiden dempen.

© Slack
19 maart 2020

Slack krijgt nieuw uiterlijk, Teams gaat achtergrondgeluiden dempen.

Te midden van de thuiswerkrevolutie als gevolg van de verspreiding van het nieuwe coronavirus Covid-19, hebben Microsoft en Slack besloten hun communicatie-apps te updaten. Zo krijgt Slack een volledig nieuw uiterlijk en heeft Microsoft nieuwe functies om het thuiswerken te verbeteren aangekondigd.

Slack had bij het ontwikkelen van zijn nieuwe uiterlijk een duidelijk doel voor ogen: de app moet eenvoudiger in gebruik worden. "We hebben een hoop van de historische functies gepakt en ze op zo'n manier opnieuw georganiseerd dat ze veel duidelijker zichtbaar zijn en gemakkelijker te gebruiken zijn", aldus vice president van design Ethan Eismann tegenover The Verge

Zijbalk flink verbeterd

De voornaamste update voor Slack is de vernieuwde zijbalk. Berichten, kanalen en apps kunnen nu ook gegroepeerd worden in uitvouwbare onderdelen in het menu. Het idee is dat gesprekken en kanalen die bij één project horen, zo samen gegroepeerd kunnen worden in een uitklapbare sectie. Deze optie is echter alleen beschikbaar voor betaalde gebruikers.

Ook is het mogelijk om via een nieuwe knop in de zijbalk een bericht te schrijven, zonder dat er eerst naar een specifiek kanaal of gesprek genavigeerd moet worden. De relevante gespreksgeschiedenis wordt in het conceptscherm getoond voordat het bericht verzonden wordt.

Tot slot heeft Slack het gemakkelijker gemaakt om mensen of kanalen te zoeken, of om te reageren op threads en mentions. In de zijbalk staat nu een speciaal gedeelte voor mensen, mentions en reacties. Op die manier moeten deze functies sneller gevonden kunnen worden. Via een navigatiebalk bovenin kan gemakkelijker gezocht worden en gewisseld worden tussen kanalen en zoekopties. 

Achtergrondgeluid onderdrukken

Zoals gezegd heeft ook Microsoft een update aangekondigd voor zijn communicatie-app. Zo moet Teams later dit jaar een functie krijgen waarmee achtergrondgeluiden real-time onderdrukt worden, schrijft The Verge. Daardoor worden geluiden van bijvoorbeeld spelende kinderen en rond rennende huisdieren weggefilterd uit het gesprek. Dit doet Microsoft met kunstmatige intelligentie.

Daarnaast moet later dit jaar een 'raise hand'-functie krijgen, gericht op grote of drukke vergaderingen. Door op een knop te klikken, is het mogelijk om een vraag te stellen. Verder komt er een offline modus om chatberichten in Teams te lezen als er geen internetverbinding is. Via deze modus is het ook mogelijk om vast een bericht op te stellen, dat verstuurd kan worden als er weer een verbinding is. Microsoft wil tot slot een mogelijkheid toevoegen om chats in aparte schermen te openen. Op die manier moet het eenvoudiger worden om te wisselen tussen gesprekken. 

Wanneer de nieuwe functies voor Teams verschijnen, heeft Microsoft niet bekendgemaakt. 

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.