Innovatie & Strategie

Personal Tech
Samsung Fold iFixit

Samsung Fold is 'grotendeels' gefixt, komt eraan

Samsungs brak blijkende opvouwsmartphone Galaxy Fold is klaar om opnieuw uit te komen.

© iFixit
20 juni 2019

Samsungs brak blijkende opvouwsmartphone Galaxy Fold is klaar om opnieuw uit te komen.

De problemen met het opbouwbare scherm van de Galaxy Fold zijn "grotendeels opgelost", stelt een vice-president van Samsung. Daarmee is de innovatieve smartphone klaar om opnieuw op de markt te komen, heeft de topman gister verklaard op een Zuid-Koreaanse display-conferentie. Geruchten gaan rond dat de productlancering komende al zou zijn.

De geruststellend bedoelde woorden van Samsung Display vice-president Kim Seong-cheol zijn geuit in een speech op een conferentie in Seoul van branche-organisatie The Korean Information Display Society, meldt The Investor van The Korea Herald. Samsung Display is het schermproducerende bedrijfsonderdeel van het Zuid-Koreaanse conglomeraat Samsung, wat in zijn smartphonetak de Galaxy-smartphones fabriceert. De Galaxy Fold met opvouwbaar scherm komt binnenkort uit, aldus Seong-cheol, aangezien "de meeste issues" met het scherm zijn opgelost.

'Volop designfouten'

Daarbij is niet bekend gemaakt welke problemen nu wel en welke nog niet zijn opgelost. Reviewexemplaren van de Fold die eerder dit jaar zijn verstrekt aan journalisten bleken na slechts licht gebruik barsten in het scherm te krijgen. Deels lag dit aan een beschermende bovenlaag, die door sommige gebruikers als verwijderbaar plastic afdekje waren gezien en dus verwijderd. Deels lag het aan het opvouwbare scherm en de scharnierconstructie daaronder.

Een daarna uitgevoerde autopsie door reparatiebedrijf iFixit wees uit dat de Fold volop designfouten heeft. Deze kritische ontleding van de smartphone is vervolgens op last van Samsung offline gehaald. iFixit had zijn exemplaar van het vouwbare Android-toestel in handen gekregen via een derde partij, die daarmee zijn leenovereenkomst met Samsung had geschonden. De fabrikant is de constructie van de Fold gaan onderzoeken, met daarbij al snel de toezegging dat een relaunch binnen enkele werken zou volgen.

Zomer, na de zomer?

Deze spoed wordt nu bekrachtigd door de mededeling van Samsungs schermentopman dat de meeste schermproblemen zijn opgelost, en dat het toestel klaar is om opnieuw uit te komen. Wanneer dat precies is, is vooralsnog onbekend. Geruchten gaan rond dat de productlancering in juli al zou zijn, maar dat er dan nog geen sprake zou zijn van directe beschikbaarheid. Daarmee zou de Fold echter in het vaarwater van de aankomende Galaxy Note 10 geraken, en mogelijk toch wat opgeschort worden. Samsung heeft berichten over een Fold-lancering in juli al tegengesproken, weet 9to5Google te melden.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
1
Reacties
Bop 26 juni 2019 12:37

Lekker 'Nederlands' weer.
'Gefixt, speech, issues, designfouten, relaunch, ...'
Het kan allemaal gewoon in het Nederlands i.p.v. van in (halfbakken) Engels.
'Vet koel' zullen we maar zeggen.

'Agile' is trouwens geen zelfstandig naamwoord zoals veel mensen schijnen te denken, dat is 'agility', oftewel lenigheid.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.