Overslaan en naar de inhoud gaan

Lenovo's vouwbare laptop steekt Samsung de loef af

Terwijl smartphonemaker Samsung nog worstelt met het design van zijn vouwbare smartphone, claimt pc-producent Lenovo te weten hoe je wél een apparaat met vouwbaar scherm moet maken. De Chinese firma heeft een preview gegeven van zijn ontwerp voor een Windows-laptop met opvouwbaar 13,3 inch 2k-scherm. Dit ThinkPad-model moet komend jaar al op de markt komen.
Lenovo vouwbare laptop
© Lenovo
Lenovo

Lenovo meldt dat het al enkele jaren werkt aan dit apparaat, in samenwerking met partners Microsoft, Intel en LG. Die drie techbedrijven leveren respectievelijk het besturingssysteem, de processor, en het opvouwbare OLED-scherm. Laatstgenoemde meet 13,3 inch in opengevouwen staat, heeft een beeldverhouding van 4 bij 3 en haalt een horizontale resolutie van zo'n 2000 pixels (2k). Touchbediening is mogelijk en pen-input wordt ook ondersteund.

Volwaardige laptop

Het aankomende apparaat is geshowd op het Accelerate 2019-event dat Lenovo nu houdt in Orlando (Florida). Daar heeft marketingdirecteur Tom Butler een preview gegeven en de vouwbare ThinkPad-laptop gedemonstreerd. Het apparaat werkt net als Samsungs Galaxy Fold-smartphone en Huawei's Mate X-smartphone door een volledig scherm te hebben dat zonder naad in tweeën valt te vouwen.

Lenovo heeft eerder al enkele dubbelscherms laptops uitgebracht, in Android- en Windows-uitvoeringen. Die YogaBooks waren relatief licht qua vermogen en zijn niet groot aangeslagen. Dat moet veranderen met de nu geshowde vouwbare laptop. "Dit is geen phone, tablet of bekende hybrid; dit is een volwaardige laptop met een vouwbaar scherm", verklaart de fabrikant. In gebruiksscenario's schetst Lenovo dan ook normale mediaconsumptie, regulier kantoorwerk, multimonitorgebruik via een dockingstation, en andere dagelijke toepassingen.

Meer later

Het apparaat draait Windows 10 en moet in 2020 uitkomen. Het valt dan in Lenovo's luxere ThinkPad X1-lijn die dunnere, lichte apparaten omvat voor ultieme mobiliteit. De exacte datum voor verkrijgbaarheid is onbekend, net zoals de mogelijke configuraties en de daarvoor van toepassing zijnde prijzen. Zelfs een vanaf-prijs is vooralsnog niet vrijgegeven door Lenovo.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in