Overslaan en naar de inhoud gaan

Robotfabrikant zoekt model voor menselijke robot

Robotontwikkelaar Promobot ontwikkelt een humanoïde robot-assistent en is op zoek naar een ‘aardig en vriendelijk’ gezicht dat gebruikt kan worden voor mogelijk duizenden robotversies wereldwijd. Het bedrijf is bereid om zo’n 200.000 dollar uit te betalen voor mensen die hun stem en gezicht laten gebruiken.
Robot Elvie Leidschendam
© Leidschendam
Leidschendam

De robot wordt gebruikt om te werken in hotels, winkelcentra en andere drukke plaatsen. “Sinds 2019 zijn we actief bezig met het produceren en leveren van humanoïde robots op de markt. Onze nieuwe klanten willen een grootschalig project lanceren en daarvoor moeten ze een licentie voor een nieuwe robotversie hebben om juridische vertragingen te voorkomen”, zo vertelt het bedrijf aan de Britse krant Metro.

Promobot stelt de grootste servicerobotica-fabrikant in Noord- en Oost-Europa te zijn. De robot die in ontwikkeling is wordt volgens Metro door een Amerikaans bedrijf ingekocht en straks ingezet op luchthavens, winkelcentra en winkels in Noord-Amerika en het Midden-Oosten.  

Machines levensecht maken

Het model van de robot moet een vriendelijke gezicht hebben, maar het geslacht of leeftijd maakt niet uit. Door uiterlijke kenmerken van een mens over te nemen moeten de machines nog meer levensechter worden. Aanmelden kan door een vragenlijst in te vullen op de website van het bedrijf. De nieuwe robot met het gezicht van de geselecteerde persoon moet in 2023 geproduceerd zijn.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in