Innovatie & Strategie

Artificial Intelligence
robot

Robotfabrikant zoekt model voor menselijke robot

Amerikaans bedrijf looft 200.000 dollar uit voor rechten op stem en gezicht

Robot Elvie Leidschendam © Leidschendam
30 november 2021

Amerikaans bedrijf looft 200.000 dollar uit voor rechten op stem en gezicht

Robotontwikkelaar Promobot ontwikkelt een humanoïde robot-assistent en is op zoek naar een ‘aardig en vriendelijk’ gezicht dat gebruikt kan worden voor mogelijk duizenden robotversies wereldwijd. Het bedrijf is bereid om zo’n 200.000 dollar uit te betalen voor mensen die hun stem en gezicht laten gebruiken.

De robot wordt gebruikt om te werken in hotels, winkelcentra en andere drukke plaatsen. “Sinds 2019 zijn we actief bezig met het produceren en leveren van humanoïde robots op de markt. Onze nieuwe klanten willen een grootschalig project lanceren en daarvoor moeten ze een licentie voor een nieuwe robotversie hebben om juridische vertragingen te voorkomen”, zo vertelt het bedrijf aan de Britse krant Metro.

Promobot stelt de grootste servicerobotica-fabrikant in Noord- en Oost-Europa te zijn. De robot die in ontwikkeling is wordt volgens Metro door een Amerikaans bedrijf ingekocht en straks ingezet op luchthavens, winkelcentra en winkels in Noord-Amerika en het Midden-Oosten.  

Machines levensecht maken

Het model van de robot moet een vriendelijke gezicht hebben, maar het geslacht of leeftijd maakt niet uit. Door uiterlijke kenmerken van een mens over te nemen moeten de machines nog meer levensechter worden. Aanmelden kan door een vragenlijst in te vullen op de website van het bedrijf. De nieuwe robot met het gezicht van de geselecteerde persoon moet in 2023 geproduceerd zijn.

Lees meer over
6
Reacties
Doutzen Kroes 03 december 2021 14:23

Ik ben de mooiste dus doe mij maar.

e.meijer 03 december 2021 14:10

Dank allen voor de reacties. Maar deze zoektocht wordt niet door AG Connect gedaan, maar door Promobot. Bij interesse is het beter om met hen contact op te nemen.

Bryan Van Zetten 03 december 2021 07:59

Hallo ik zou graag mee willen helpen aan het verbeteren van de wereld. Ik ben bryan en ben 14 jaar en ben heel sociaal en aardig. Ik hoop dat ik kans maak op verbeteren van de wereld Groetjes Bryan

Eve Wauters 02 december 2021 18:58

Ik wil deze graag worden..

Dzhulio 02 december 2021 12:27

ik ben geïnteresseerd !!

Nasra Hussein 01 december 2021 01:11

Ik ben geïnteresseeeeeeeeerd

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.