Innovatie & Strategie

Branche
Ginni Rometty, IBM

Red Hat redt resultaten IBM nog niet

Miljardenovername van Red Hat heeft IBM nog niet verwachte opleving gebracht.

IBM-CEO Ginni Rometty op CES 2016 © IBM
17 oktober 2019

Miljardenovername van Red Hat heeft IBM nog niet verwachte opleving gebracht.

Het Amerikaanse technologieconcern IBM heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een lagere omzet. Het was het vijfde kwartaal op rij dat de opbrengsten terugliepen. De verwachte opleving door de afronding van de overname van softwarebedrijf Red Hat bleef uit, al deed IBM wel goed zaken met zijn clouddivisie.

IBM sloot de meetperiode af met een omzet van 18 miljard dollar. Dat betekende een daling van 3,9 procent op jaarbasis. De overname van Red Hat werd onlangs afgerond. Marktkenners hielden rekening met een omzetstijging, omdat de resultaten Red Hat voor het eerst werden meegenomen in de cijfers van de nieuwe eigenaar.

34 miljard voor cloudpositie

De techreus betaalde bijna 34 miljard dollar voor Red Hat. Met deze aankoop wil IBM juist zijn positie in de cloudmarkt verstevigen. Red Hat voegde de afgelopen maanden 371 miljoen dollar toe aan de aangepaste omzet. Dat was meer dan de 350 miljoen dollar waar IBM zelf van uitging. De clouddivisie van IBM zag de omzet met 11 procent stijgen tot 5 miljard dollar.

De nettowinst kwam uit op 1,7 miljard dollar, tegen 2,7 miljard dollar een jaar eerder. Evengoed was dit resultaat iets beter dan voorzien.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.