Overslaan en naar de inhoud gaan

Rackspace: 'Dé cloudtrends van 2012'

Engates ziet 6 trends in cloud computing en de wereld van dienstverleners daaromheen:
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock
  1. Software as a Service is een must have! Enterprise softwareleveranciers raken steeds vaker in paniek wanneer ze erachter komen dat ze nog geen SaaS-aanbod hebben. Daarom proberen ze andere bedrijven over te nemen die hen aan die extra servicelaag moeten helpen. Maar eerlijk is eerlijk: paniekaankopen zijn zelden verstandig. Bedrijven die dergelijke keuzes maken wacht een roerige tijd.
  2. Service, service en nog eens.... service. Klanten zien in dat service en advies over hoe zij daadwerkelijk hun cloud kunnen beheren, essentiële onderdelen zijn van een succesvolle cloud computing-mix. Bedrijven van groot tot klein snappen nu dat het geen 'Do It Yourself-technologie' is.
  3. Tijd om de cloud écht te omarmen. Veel klanten zetten in deze periode van 'economische vertraging’ de cloud in om kosten te besparen. Maar er komt een tijd aan waarin deze en andere klanten de extra vruchten plukken van cloud computing: sneller en voordeliger werken. Met andere woorden: mensen leren van de lessen die zijn opgepikt tijdens de recessie en gebruiken die kennis als competitief voordeel.
  4. Hybride is het toverwoord. Steeds meer productieomgevingen mixen en matchen verschillende vormen van cloud met de eigen infrastructuur. In een hybride oplossing kunnen bedrijven hun meest bedrijfskritische en gevoelige gegevens in private clouds houden, en de public cloud inzetten voor maximale flexibiliteit en kostenbesparing.
  5. Mobiele cloud-apparaten. Een belangrijke drijfveer voor het gebruik van cloud computing is de inzet van mobiele apparaten zoals tablets en smartphones die door steeds meer consumenten worden gebruikt. Deze apparaten werken alleen optimaal met een constante cloud-connectie via het web. Het is dus onmogelijk om klanten te kunnen bieden wat ze verwachten, zonder gebruik te maken van cloud-technologie. Eigenlijk zouden deze apparaten door het leven moeten gaan als 'cloud-apparaten'.
  6. Eerlijkheid over Open Source. Open source zal van grote invloed zijn op de toekomst van de cloud. Het OpenStack-project is het schoolvoorbeeld van hoe cloud-infrastructuren in de toekomst ingericht zullen worden. Cloud computing is eigenlijk nog relatief nieuw en is zich nog aan het ontwikkelen. Daarom is het aanhaken bij open standaarden de enige manier waarop je snel voortgang kunt boeken. Het gebruik van een traditionele enterprise software-aanpak in de cloud voelt juist niet als een verstandige manier om succesvol te groeien.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in