Overslaan en naar de inhoud gaan

Ordina scoort met werving en minder verloop

IT-dienstverlener Ordina heeft zoals de meeste IT-bedrijven moeite om aan voldoende gekwalificeerd personeel te komen. Inspanningen om medewerkers voor het bedrijf te winnen én te behouden, lijken enig succes te hebben.

Ordina heeft zich het afgelopen jaar gericht omzetgroei en het werven van nieuwe medewerkers. "Door extra inspanning op het gebied van werving hebben we in 2017 meer medewerkers aangenomen dan ooit", stelt de firma in zijn persbericht over de jaarcijfers. Daar voegt het meteen aan toe dat het verloop het hele jaar hoog is gebleven, met name in Nederland.

Personeel loopt over

Uit de jaarcijfers over 2017 blijkt dat lichte omzetgroei die vooral in België en Luxemburg behaald werd resulteerde in een nettowinst van 3,1 miljoen euro. Dat is 38 procent minder dan in 2016, toen 5 miljoen euro winst geboekt werd. Wel heeft het bedrijf dit jaar ruim 8 miljoen euro meer in kas. De toename van opdrachten van overheidswege zet - na ruim twee magere jaren - door, en ook door bedrijven in financiële dienstverlening wordt Ordina meer ingezet dan voorheen.

Een risico voor het bedrijf is daarbij dat het personeel zich graag laat verleiden door de hoge salarissen in die sector, waardoor het verloop de afgelopen jaren groot was. "Door de dynamische arbeidsmarkt blijft behoud van onze professionals een topprioriteit", erkent Ordina dan ook in zijn aankondiging van de resultaten over 2017.

Oplossing: teams

Dit jaar heeft Ordina 'High Performance Teams' ingesteld - multidisciplinaire teams met een vaste samenstelling - die de medewerkersbetrokkenheid moeten verhogen. “We merken dat mensen het leuker vinden als team aan een opdracht te werken dan om dat alleen te doen”, zei een woordvoerder al tegen AG Connect bij de uiteenzetting van de plannen om personeelsverloop terug te dringen.

kwartaal   FTE       instroom   uitstroom   verloop
Q1 2644 +144 -189 7,2%
Q2 2605 +109 -148 5,7%
Q3 2580 +120 -145 5,6%
Q4 2559 +132 -153 6,0%

Het verloop is over het hele jaar genomen ruim 24 procent. Ordina vindt een verloop tussen de 10 en 15 procent gezond, verklaarde een woordvoerder bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in