Overslaan en naar de inhoud gaan

Ordina pakt personeelsverloop aan

Ordina werkt hard aan het terugdringen van het personeelsverloop. Een van de initiatieven is het vormen van High Performance Teams waar mensen van verschillende disciplines in samenwerken.
Het hoofdkantoor van Ordina in Nieuwegein
© OrdinaNederland
OrdinaNederland

Het verloop van het Ordinapersoneel is tegen de 25 procent, zegt een woordvoerder. “We vinden een verloop tussen de 10 en 15 procent gezond.” Bij de presentatie van de kwartaalcijfers gisteren bleek dat het aantal personeelsleden van de dienstverlener opnieuw is gedaald. Het bedrijf nam het afgelopen kwartaal 120 FTE aan, maar 145 FTE verlieten het bedrijf. Per saldo daalde het personeelsbestand met 25 FTE naar een totaal van 2605 FTE in de tweede helft van dit jaar naar 2580 FTE in dit kwartaal.

Personeelstekort in de ICT

Ordina is niet het enige bedrijf dat moeite heeft met het vinden van IT-personeel.

IT-bedrijven voelen personeelstekort steeds meer
Aantal bedrijven met een personeelstekort loopt sinds begin 2016 snel op.

'Werkgevers overvallen door personeelstekort'
Problemen het grootst in ICT en techniek; piek wordt dit jaar verwacht.

Arbeidsmarkt voor IT’ers naar kookpunt
Loonstijging voor IT'ers blijft beperkt, blijkt uit AG Connect Salary Survey 2017.

Het bedrijf zegt dat het tekort aan personeel omzet kost. “De vraag in de markt is hoog, maar de krappe arbeidsmarkt blijft een uitdaging”, zei CEO Jo Maes bij de presentatie.

Wervingsinspanningen

Doordat de wervingsinspanningen de afgelopen maanden zijn toegenomen, trekt het bedrijf wel meer mensen aan. De woordvoerder is positief over de aanwas. “De instroom is vergeleken met eerdere kwartalen toegenomen. Ons wervingsapparaat is volop op stoom. Maar naar onze mening vertrekken te veel mensen.”

Daartoe neemt het bedrijf verschillende acties. Een daarvan is het opzetten van High Performance Teams. Inmiddels heeft het bedrijf er zestig. Deze multidisciplinaire teams gaan als groep naar de klant. “We merken dat mensen het leuker vinden als team aan een opdracht te werken dan om dat alleen te doen”, zegt een woordvoerder. Ordina noemt deze teams “multidisciplinaire coalities van professionals die gewend zijn om met elkaar te werken en een gemeenschappelijke cultuur en een gemeenschappelijk kwaliteitsbesef hebben.”

Medewerkersbetrokkenheid van 6,8

Een andere actie is het verhogen van de medewerkersbetrokkenheid. Die krijgt van werknemers – net als vorig jaar – een 6,8. “We streven naar een 7 of hoger.” Welke acties de dienstverlener daartoe onderneemt, verschillen per team en soms per persoon. “Medewerkersbetrokkenheid is echt wel maatwerk. We gaan op verschillende gebieden met medewerkers in gesprek.”

Overigens zegt het bedrijf dit hoge verlooppercentage niet ongewoon is in de ICT-sector. “We zien dit in de hele markt. Er is veel dynamiek in de markt. IT’ers kijken rond en maken de overstap.”

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in