Overslaan en naar de inhoud gaan

Ordina blijft kampen met personeelstekort

ICT-dienstverlener Ordina heeft nog altijd last van een tekort aan werknemers. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers liet CEO Jo Maes weten dat de krappe arbeidsmarkt een uitdaging blijft in een markt waar de vraag hoog is.
Personeelscampagne aan de muur van het Ordinapand
© Ordina
Ordina

Het bedrijf nam het afgelopen kwartaal 120 FTE aan, maar 145 FTE verlieten het bedrijf. Per saldo daalde het personeelsbestand met 25 FTE naar een totaal van 2605 FTE in de tweede helft van dit jaar naar 2580 FTE in dit kwartaal.

Het verloop bij Ordina bedraagt tegen de 25 procent, aldus de woordvoerder. Ze zegt dat het bedrijf streeft naar een verloop tussen de 10 en 15 procent. “Ondanks een toename van nieuwe medewerkers blijft de uitstroom een aandachtpunt. Daarnaast is er continu focus op de ontwikkeling van onze professionals. Zo worden medewerkers bijvoorbeeld in groepsverband bij- en omgeschoold voor goede aansluiting op veelgevraagde expertise in de markt”, zegt Maes in het persbericht. De dienstverlener benadrukt dat de gemeten medewerkersbetrokkenheid dit kwartaal gelijk was aan die van 2016, namelijk 6,8.

De dienstverlener stabiliseerde zijn omzet en resultaat. Het bedrijf maakte een omzet van 81,8 miljoen euro, dat is een stijging van 0,2 procent vergeleken met een jaar eerder. Het merendeel van de omzet komt uit Nederland. Maes: “In het derde kwartaal is een lichte stijging van de omzet en het rendement gerealiseerd. De groei binnen de overheid zet door. In België was er sprake van stabilisering van de omzet, het resultaat blijft goed.

Personeelstekort in de ICT

Ordina is niet het enige bedrijf dat moeite heeft met het vinden van IT-personeel.

IT-bedrijven voelen personeelstekort steeds meer
Aantal bedrijven met een personeelstekort loopt sinds begin 2016 snel op.

'Werkgevers overvallen door personeelstekort'
Problemen het grootst in ICT en techniek; piek wordt dit jaar verwacht.

Arbeidsmarkt voor IT’ers naar kookpunt
Loonstijging voor IT'ers blijft beperkt, blijkt uit AG Connect Salary Survey 2017.

Wervingscampagne

Ordina kampt met een tekort aan personeel; het eerste kwartaal van 2017 weet de dienstverlener de omzetdaling aan te weinig personeel. En ook het tweede kwartaal is de druk op de omzet in belangrijke mate toe te schrijven aan het lager aantal medewerkers ten opzichte van vorig jaar, zei CEO Maes. Het bedrijf liep omzet mis te lopen doordat vacatures langer over bleven staan en personeel ‘overliep’ naar klanten – met name in de financiële hoek – en andere organisaties. 

Het bedrijf startte begin dit jaar een wervingscampagne waar het op zoek ging naar 500 nieuwe medewerkers. Een woordvoerder noemt de campagne succesvol, de instroom nam de afgelopen kwartalen sterk toe. "Maar het is lastig te meten wat precies uit de campagne komt. We zagen wel het verkeer op onze wervingswebsite toenemen in de periode dat de campagne liep", zegt de woordvoerder. En ook het aantal aangedragen personeelsleden door collega's nam toe. "Dat is ook een spin-off van de campagne. Door de campagnes op tv en radio zijn werknemers op een andere manier naar het bedrijf gaan kijken. Dat resulteerde in een hogere internal referral." 

Ordina zoekt mensen op alle niveau's, van ervaren business consultants, testers en programmeurs tot beginnende Young Professionals. Maes zei daar eerder al over: “Gezien onze ambitie, om te groeien met eigen medewerkers, zijn behoud en werving van professionals onze topprioriteiten voor 2017.”

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in