Innovatie & Strategie

Netwerken
OneWeb lancering

OneWeb stuurt op massaproductie internetsatellieten

Brits bedrijf haalt 1,25 miljard dollar op aan nieuwe investeringen voor wereldwijd internet via satellieten.

Lancering Soyuz-raket met OneWeb-satelliet © OneWeb
18 maart 2019

Brits bedrijf haalt 1,25 miljard dollar op aan nieuwe investeringen voor wereldwijd internet via satellieten.

Het Britse OneWeb heeft in een nieuwe investeringsronde een bedrag van 1,25 miljard dollar opgehaald voor de massaproductie van satellieten die voor een wereldwijde internetdekking moeten zorgen.

Dat meldt de BBC. Bij de groep investeerders die tot nu toe hebben geinvesteerd in het project horen onder andere de Virgin Group van Sir Richard Branson, de Japanse techreus Softbank en de chipfabrikant Qualcomm. Inclusief de laatste investeringsronde heeft OneWeb nu een bedrag van in totaal 3,4 miljard dollar aan investeringen opgehaald.

Massaproductie

Met deze investeringen krijgt OneWeb naar eigen zeggen de mogelijkheid de productie op te schroeven en tegen het einde van 2019 maandelijks meer dan 30 satellieten te lanceren die de wereld van internetdekking moeten voorzien. Het project is hiermee een concurrent van het SpaceX-project van Elon Musk, en plannen rond de Athena-satelliet van Facebook.

Voor een wereldwijde dekking verwacht het bedrijf 650 satellieten nodig te hebben, maar volgens de BBC zal het aantal gelanceerde satellieten uiteindelijk kunnen oplopen tot 2000.

Geslaagde lancering

Eind februari lanceerde OneWeb de eerste zes satellieten met een Soyuz-raket vanaf een lanceerbasis in Frans-Guyana.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.