Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondernemingsraad XS4ALL daagt KPN voor rechter

De ondernemingsraad van XS4ALL wil dat de rechter zich uitspreekt over het conflict met de directie van KPN. De OR vindt dat de plannen om XS4ALL te intergreren in KPN negatief uitpakt voor KPN, de klanten en de medewerkers van XS4ALL.
I am XS4ALL
© XS4ALL Moet Blijven!
XS4ALL Moet Blijven!

Daan Willems, voorzitter van de ondernemingsraad, stelt dat de directie in zijn besluit geen enkel punt heeft overgenomen van het advies van de OR.

Willems verwijt KPN een starre houding. Bovendien is het vertrouwen in de directie geschaad doordat er gesprekken zijn gevoerd over de verkoop van XS4ALL waar de OR niet in is gekend. "Dan blijft er nog maar een mogelijkheid over, een onafhankelijk orgaan de zaak te laten toetsen," zegt Willems in een verklaring vanochtend. De OR wil dat de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam zich nu buigt over een verzoekschrift om het besluit van de directie terug te draaien.

De ondernemingsraad voert een reeks argumenten aan: het plan tot integratie is slecht onderbouwd, er is voor het plan selectief gebruik gemaakt van te oude onderzoeken en het plan is in strijd met in het verleden gemaakte afspraken over de onafhankelijkheid van XS4ALL binnen de KPN-groep.

Ook een onderzoek van onafhankelijke financiële experts wijst uit dat de businesscase ernstige gebreken bevat. Er is een reële mogelijkheid dat het businesscase negatief uitvalt. Daarnaast wijst de OR op de onduidelijkheid voor klanten, die ondanks eerdere beloften van KPN dat er niets zal veranderen, nog niet weten of zij al hun producten en diensten kunnen behouden. De OR is ook kritisch over de onzekerheid voor medewerkers, die niet weten wat er met hun baan gebeurt na de eerste zes maanden.

Gebruik enquêterecht nog mogelijk

Naast de stap naar de rechter heeft de OR ook nog de mogelijkheid een onderzoek in te stellen naar het beleid van KPN richting XS4ALL, het zogeheten enquêterecht. Volgens Willems heeft de directie verzuimd in te gaan op de bezwaren die de ondernemingsraad heeft aangedragen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in