Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN volgt 'juist beleid' en hekelt OR XS4ALL

KPN volhardt in zijn strategie om internetprovider XS4ALL op te nemen in het moederbedrijf. De bezwaren die de ondernemingsraad (OR) van die dochteronderneming heeft geuit, worden verworpen door het management. Terwijl de nieuwe CEO is gevonden en per 1 december aantreedt, wordt er niet afgeweken van de koers die de vertrekkende CEO heeft ingezet. KPN stelt nu dat de OR van XS4ALL geen reden heeft om "aan juist beleid te twijfelen" en ontkent de OR-beschuldiging van wanbeleid.
KPN HQ by night
© KPN
KPN

Het management van KPN en XS4ALL zijn het niet eens met de bezwaren die de ondernemingsraad van laatstgenoemde bedrijf heeft geuit tegen het opheffen van het merk XS4ALL. Met name de kritiek van het inspraakorgaan dat XS4ALL verwaarloosd is, valt slecht bij de bestuurders. Ook menen zij de OR uitvoerig en zeer zorgvuldig te hebben geïnformeerd over de voorgenomen integratie van de internetprovider in moederbedrijf KPN.

Integratie doorzetten

KPN verklaart dat de personeelsvertegenwoordiging geen reden heeft om "aan juist beleid te twijfelen" en dat er al helemaal geen sprake is van wanbeleid. De OR zei vorige week dat de plannen van KPN "onvolledig, gehaast en rommelig" zijn. Ook meende het medezeggenschapsorgaan dat er geen goede redenen zijn om het winstgevende XS4ALL op te nemen in KPN. Ook klanten van de internetprovider zijn het niet eens met de wijziging, getuige het aantal ondertekenaars van een petitie tegen het opheffen van de ooit overgenomen internetprovider.

KPN houdt vast aan de geplande integratie. Het telecombedrijf wil zich "volledig blijven inzetten om dit samen met de OR op te lossen". Ondertussen stelt de OR echter dat het management van KPN zich niet houdt aan afspraken die in maart zijn gemaakt over raadpleging bij het medezeggenschapsorgaan.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in