Beheer

Security
Nvidia

Nvidia: Aanvallers lekken onze vertrouwelijke informatie

Ook inloggegevens van werknemers gelekt na cyberaanval. 

Nvidia-logo (getekend in lichtpaden) © Nvidia
2 maart 2022

Ook inloggegevens van werknemers gelekt na cyberaanval. 

Cybercriminelen hebben tijdens de cyberaanval op Nvidia vorige week vertrouwelijke informatie van het bedrijf gestolen. Die informatie wordt nu online gelekt, zo stelt het bedrijf. Ook zijn er inloggegevens van werknemers gestolen en gelekt. 

Nvidia werd vorige week getroffen door een cyberaanval, waardoor het bedrijf meerdere dagen offline zou zijn geweest. De zakelijke en commerciële activiteiten gingen nog wel door. 

Nu zegt het bedrijf tegenover Bloomberg dat er data gestolen zijn bij de aanval, die nu dus gelekt worden. "Ons team analyseert die informatie. We verwachten niet dat onze zakelijke activiteiten of onze mogelijkheden om klanten te bedienen, verstoord worden door de aanval."

'Geen ransomware'

Nvidia ontdekte de aanval op 23 februari. Bloomberg meldde in eerste instantie op basis van een anonieme ingewijde dat het om een ransomware-aanval leek te gaan, maar Nvidia zegt zelf dat er geen malware geïnstalleerd is. Wel stalen de aanvallers data en dreigden ze publiekelijk in een Telegram-kanaal om die data te lekken. Om dat te voorkomen, moest Nvidia beperkingen op grafische kaarten verwijderen waarmee het minen van cryptocurrency belemmerd wordt. 

De chipfabrikant weigerde dit, waarop de aanvallers de data online begonnen te delen. 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.