Innovatie & Strategie

Branche
Agenda en Planning

Nieuwe feature in Google Calendar geeft werklocatie weer

Volgens Google moet het plannen van (fysieke) meetings zo makkelijker worden.

© Microsoft
20 augustus 2021

Volgens Google moet het plannen van (fysieke) meetings zo makkelijker worden.

Google heeft een nieuwe functie ontwikkeld waarmee gebruikers kunnen aangeven vanaf welke locatie ze werken. Vanaf 30 augustus wordt de functie beschikbaar. 

Met de nieuwe functie geven gebruikers in Google Calendar aan wanneer ze werken en op welke dag van de week. De werklocaties waaruit gebruikers kunnen kiezen zijn: 'Werk', 'Thuis', 'Niet gespecificeerd' of 'Ergens anders'. 

Google voegt de nieuwe functie toe zodat het makkelijker wordt voor werknemers om fysieke meetings te plannen. Of zodat mensen weten wat ze kunnen verwachten wanneer het om een hybride vergadering gaat.

Pandemie
De behoefte voor de nieuwe functionaliteit is ontstaan doordat meer mensen thuiswerken als gevolg van de pandemie, schrijft The Verge. Daardoor was het voor werknemers onderling lastig om in te schatten wanneer iemand wel of niet werkte, maar ook vanaf welke locatie collega's hun werk deden was niet altijd duidelijk. Dit bleek toch een uitdaging voor het plannen van fysieke vergaderingen of voor het organiseren van andere events. De nieuwe feature van Google moet dit probleem oplossen.

De functie staat niet per default aan. Gebruikers kunnen dit inschakelen als de functie per 30 augustus beschikbaar wordt. Niet iedereen kan er overigens gebruik van maken. De functie is met name bedoeld voor iedereen die de zakelijke pakketten van Google afneemt. Particulieren die werken met G Suite Basic krijgen deze functionaliteit niet. Ook gebruikers van Google Workspace Essentials, Business Starter, Enterprise Essentials en Education Fundamental plans kunnen hier geen gebruik van maken. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.