Beheer

Cloud
Cloud

Nieuw certificaat toont expertise in controle op cloudomgevingen aan

Certificeringstraject geeft inzicht in bescherming van de cloud.

23 maart 2021

Certificeringstraject geeft inzicht in bescherming van de cloud.

IT-governance beroepsvereniging ISACA en de Cloud Security Alliance (CSA) hebben een nieuwe certificering ontwikkeld, speciaal gericht op de beveiliging van de cloud. Volgens de twee organisaties vroegen met name securityspecialisten om een dergelijk certificeringstraject, zodat ze training kunnen krijgen in hoe clouddiensten gecontroleerd en beheerd moeten worden.

Volgens de CSA en ISACA zaten er nog gaten in de kennis over de controle op cloudbeveiliging, schrijft Dark Reading. Hoewel specialisten wel veel weten over algemene IT-beveiligingscontroles, weten ze niet altijd alles af van de nieuwe technologieën en opties die cloudomgevingen met zich meebrengen. Via het nieuwe Certificate of Cloud Auditing Knowledge (CCAK) kunnen specialisten aantonen dat ze die kennis wel hebben. Het certificaat is gericht op bijvoorbeeld CISO's, securityanalisten, -architecten en -leads, en auditors. 

Bijleren via cursus

Wie het CCAK wil behalen, kan zich voorbereiden via online studiemateriaal. Daarin zit een studiegids, training met een instructeur en een database met examenvragen waarmee geoefend kan worden. Tijdens deze online cursus leren securityspecialisten onder meer wat het verschil is tussen het beheren en controleren van cloudomgevingen en traditionele IT-infrastructuren en -diensten. Daarnaast leren ze hoe ze clouddiensten voor en tijdens het gebruik kunnen evalueren en welke impact de introductie van de cloud heeft op bestaand beleid en al aanwezige frameworks. 

IT'ers die voor de CCAK leren, bestuderen verder hoe ze specifieke cloudspecifieke frameworks voor beveiligingscontroles kunnen gebruiken en die zo kunnen configureren dat ze de effectiviteit van de verschillende instellingen meten. 

Het uiteindelijke examen om het certificaat te behalen duurt twee uur lang en bestaat uit 76 meerkeuzevragen. Om het certificaat te behalen, moet een score van 70% behaald worden. Het examen kan vanuit huis met proctoring gemaakt worden. 

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.