Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft in Nederland dominant qua miljoenencontracten voor clouddiensten

Microsoft leidt in Nederland de dans als het gaat om miljoenencontracten met topbedrijven voor clouddiensten. Dat blijkt uit het jaarlijkse klanttevredenheidonderzoek onder IT-outsourcingleveranciers van Quint en onderzoeksbureau Whitelane.
vensters, Microsoft
© Pixabay
Pixabay

De tevredenheid over de contracten voor cloudplatforms van Google, Amazon, Microsoft en Oracle is hoog. Alle vier de techreuzen scoren tussen de 74 en 83 procent. Maar wat dit jaar opvalt is dat Microsoft zich in Nederland ontwikkelt tot een zeer dominante leider, zo blijkt uit het onderzoek. Van de in totaal tweehonderd beoordeelde cloud-contracten zijn er 89 met Microsoft zijn afgesloten. Amazon is de nummer twee met een aantal van 39. Google heeft er 11 en Oracle 7.

Bron: onderzoeksbureau Whitelane
Bron: onderzoeksbureau Whitelane

Hoe kan het dat Microsoft relatief gezien zoveel cloud-contracten weet af te sluiten? Alex van den Bergh van Quint: “Microsoft werkt met ‘enterprise agreements’ standaardcontracten voor hun Office omgeving maar waarmee je in feite ook gelijk aan de slag kunt met Azure, zonder een heel inkoopcircus te doorlopen. Het werkt erg eenvoudig en het is -zoals je ziet in het onderzoek- ook geen slecht platform, de tevredenheid is hoog.”

Bij de topbedrijven scoort Microsoft dus goed, terwijl de andere techgigant Google met slecht 11 contracten aanmerkelijk minder klanten binnenhaalt. “Ook Google scoort vrij hoog in termen van tevredenheid, maar als die de strijd van Microsoft willen winnen wat betreft contracten met topbedrijven, moeten ze hun salesteams wel flink aan het werk gaan zetten. Het verschil tussen die twee bedrijven is nu erg groot.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in