Innovatie & Strategie

Zakelijke software
Microsoft Teams

Nederlanders zetten video het vaakste aan tijdens online vergaderingen

Microsoft Teams-gebruikers vergaderden 2,7 miljard minuten op één dag. 

10 april 2020

Microsoft Teams-gebruikers vergaderden 2,7 miljard minuten op één dag. 

Wereldwijd werken mensen vanwege de coronacrisis thuis, wat betekent dat er ook veel meer gebruik wordt gemaakt van videoconferencing. Gebruikers van Microsoft Teams zetten daarmee een nieuw record: op één dag werd er in totaal maar liefst 2,7 miljard minuten lang vergaderd. Dat is drie keer zoveel als de 900 miljoen halverwege maart. Nederlanders en het Noorse volk zetten daarbij hun video het vaakst aan. 

De cijfers komen uit het eerste rapport van de Work Trend Index van Microsoft. Daarin zet het bedrijf inzichten over het gebruik van de videoconferencing-app Teams op een rij. Zo blijkt Teams for Education - een virtuele klaslokaalervaring voor het onderwijs - nu door 183.000 organisaties in 175 landen gebruikt te worden.

Maar er wordt dus ook veel meer vergaderd via de dienst. Het totaal aantal videogesprekken steeg in maart zelfs met 1000 procent, aldus Microsoft. Teams-gebruikers zetten hun video tegenwoordig bovendien twee keer zo vaak aan als voor de coronacrisis. Nederlanders en het Noorse volk doen dat dus het vaakste: bij 60 procent van de gesprekken wordt video aangezet.

Meer mobiel in Italië

Microsoft zag ook het aantal wekelijkse mobiele gebruikers van Teams flink stijgen. Tussen begin februari en 31 maart waren dat er drie keer zoveel. De grootste toename daarvan is zichtbaar in landen die zwaar getroffen zijn door Covid-19, zoals Italië en Spanje. Ook is er een flinke stijging te zien in sectoren als onderwijs en overheid. 

In maart liet Microsoft ook al weten dat het gebruik van Teams flink is gestegen sinds de uitbraak van Covid-19 in november vorig jaar. In november waren er nog 20 miljon actieve gebruikers per dag, maar in maart was dat aantal al ruim verdubbeld naar 44 miljoen gebruikers. 

Cijfers uit China suggereren volgens Microsoft dat er ook na de crisis nog altijd veel meer online gewerkt gaat worden. In China zijn diverse mensen weer op kantoor aan het werk, maar er zijn nog steeds twee keer meer nieuwe Teams-gebruikers per dag dan eind januari. Het aantal dagelijks actieve Teams-gebruikers in China blijft bovendien wekelijks stijgen. 

Thuiswerktips van AG Connect

De redacteuren van AG Connect delen hun thuiswerktips ook in korte video's. Zo praat redacteur Jasper Bakker in de hieronder ingebedde video over nut (en noodzaak) van de mute-knop (en over andere afleidingen). Meer tips bekijken? Dat kan hier

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.