Management

Zakelijke software
thuiswerken

Gebruik Teams schiet omhoog door thuiswerken

Corona-pandemie zorgt voor grote toeloop op samenwerkingssoftware.

20 maart 2020

Corona-pandemie zorgt voor grote toeloop op samenwerkingssoftware.

Microsoft viert de derde verjaardag van het bestaan van Teams, het onderdeel van het Office365-pakket aan productiviteitssoftware waarmee het samenwerken in de cloud eenvoudiger wordt. Sinds de uitbraak van covid-19 in november vorig jaar startte, verdubbelde het gebruik.

In november vorig jaar telde Teams nog 20 miljoen actieve gebruikers per dag. Dat aantal is inmiddels gestegen tot 44 miljoen, meldt Microsoft in een blog. De sterkste groei was afgelopen week. Aan het begin stond de teller nog op 32 miljoen dagelijkse gebruikers, een stijging in een week tijd met ruim 37 procent. Elke dag zijn gebruikers nu goed voor 900 miljoen bel- en video-minuten.

Microsoft noemt een aantal voorbeelden waarin het gebruik van Teams uitkomst bracht. Zo heeft een hoogleraar van de Italiaanse University of Bologna in vier dagen tijd 90 procent van alle colleges online beschikbaar gesteld.

 

St. Luke’s University Health Network in Pennsylvania gebruikt het gereedschap voor de interactie met patiënten wanneer fysiek contact niet nodig is.

Microsoft heeft de derde verjaardag van Teams aangegrepen om een aantal vernieuwingen aan te brengen in de samenwerkingssoftware

 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.