Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebruik Teams schiet omhoog door thuiswerken

Microsoft viert de derde verjaardag van het bestaan van Teams, het onderdeel van het Office365-pakket aan productiviteitssoftware waarmee het samenwerken in de cloud eenvoudiger wordt. Sinds de uitbraak van covid-19 in november vorig jaar startte, verdubbelde het gebruik.
Startup, werken
© CC0/Pixabay License
CC0/Pixabay License

In november vorig jaar telde Teams nog 20 miljoen actieve gebruikers per dag. Dat aantal is inmiddels gestegen tot 44 miljoen, meldt Microsoft in een blog. De sterkste groei was afgelopen week. Aan het begin stond de teller nog op 32 miljoen dagelijkse gebruikers, een stijging in een week tijd met ruim 37 procent. Elke dag zijn gebruikers nu goed voor 900 miljoen bel- en video-minuten.

Microsoft noemt een aantal voorbeelden waarin het gebruik van Teams uitkomst bracht. Zo heeft een hoogleraar van de Italiaanse University of Bologna in vier dagen tijd 90 procent van alle colleges online beschikbaar gesteld.

 

St. Luke’s University Health Network in Pennsylvania gebruikt het gereedschap voor de interactie met patiënten wanneer fysiek contact niet nodig is.

Microsoft heeft de derde verjaardag van Teams aangegrepen om een aantal vernieuwingen aan te brengen in de samenwerkingssoftware

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in