'Nadruk op technologie obstakel voor het nieuwe werken'

11 augustus 2009
Een te grote focus op technologie is het belangrijkste obstakel voor brede adoptie van Het Nieuwe Werken. Dat zegt RES Software, leverancier van user workspace management-producten.

IT-afdelingen zien volgens RES Software de wensen van gebruikers nog te vaak over het hoofd. Dat komt door de complexiteit van de IT-infrastructuur. Ook zijn IT-afdelingen nog te veel op zoek naar de voordelen voor zichzelf, in plaats van de voordelen voor de gebruiker. Anne Plancius, release manager bij RES Software, stelt dat de meeste organisaties nog wel enkele aanpassingen moeten doorvoeren voordat zij het concept van Het Nieuwe Werken echt kunnen implementeren.

Het Nieuwe Werken houdt in dat medewerkers veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om hun werk naar eigen inzichten in te delen en uit te voeren. Medewerkers worden beoordeeld op het werk dat ze doen en krijgen mogelijkheden om flexibel te werken en worden met technologie ondersteund om met collega's samen te werken en te communiceren. Het Nieuwe Werken vraagt van leidinggevenden een andere managementstijl, die is gebaseerd op output management.

Plancius: “Medewerkers willen overal en altijd toegang hebben tot hun applicaties maar als de werkomgeving dit niet faciliteert, leidt dit tot veel frustratie. Door gebruikerssettings los te koppelen van de IT-infrastructuur, wordt de onderlinge afhankelijkheid opgeheven en kan een persoonlijke werkomgeving worden geleverd op basis van een standaard. Alleen door de medewerker centraal te stellen heeft het nieuwe werken een kans van slagen.”

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.