Loopbaan

Carriere
Guido van Rossum

Microsoft strikt Python-bedenker Guido van Rossum

Van Rossum zegt op Twitter dat pensioen hem verveelt.

Guido van Rossum © Dropbox
13 november 2020

Van Rossum zegt op Twitter dat pensioen hem verveelt.

Guido van Rossum - geestelijk vader van de populaire programmeertaal Python en vorig jaar met pensioen gegaan - gaat aan de slag bij Microsoft.

Van Rossum zegt in een bericht op Twitter dat hij al weer genoeg had van zijn pensioen. Hij gaat bij Microsoft aan de slag voor de Developer Division. Daar wil hij opnieuw sleutelen aan het verbeteren van Python en niet alleen ten behoeven van Windows.

De aimabele grondlegger was vorig jaar nog heel openhartig in een afscheidsinterview met AG Connect. Hij had zin in zijn pensioen waarin hij in alle rust een nieuw project kon oppakken. Hij sprak onder meer zijn zorgen uit over de overgang tussen twee belangrijke versies van Python die om verschillende redenen niet compatibel zijn en daarmee organisaties die in de oude versie hebben ontwikkeld zich voor grote transitieprojecten zien gesteld. Van Rossum heeft zelf tot vlak voor zijn pensionering dat proces bij DropBox geleid.

Werk aan de winkel in open source

Nu blijkt Van Rossum heel wat minder openhartig over wat hij precies gaat doen bij Microsoft en wat hem heeft gedreven tot het besluit dat hij zijn pensioen saai vindt. Hij antwoordt op vragen van AG Connect dat Microsoft hem heeft opgedragen bij alle vragen van de pers naar de Microsoft-persvoorlichting te verwijzen. Die hult zich zoals bekend bij veel onderwerpen graag in stilzwijgen. In inderdaad reageert de woordvoerder: "Wij hebben niets aanvullend te delen over zijn nieuwe rol op dit moment", met een verwijzing naar een algemene verklaring dat het bedrijf enthousiast is over het feit hem als onderdeel van de Developer Division te hebben. Dat Van Rossum is aangenomen, weerspiegelt de betrokkenheid bij de Python-community.

Dus zal het nieuwe werk van Van Rossum zich vooral moeten openbaren in de opensource-gemeenschap. Microsoft is een van de meest actieve bedrijven in opensource-projecten. Het kocht in 2018 GitHub, de belangrijke developersplatform.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.