Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft: bedrijven gaan vlot mee met Windows 11

Zakelijke gebruikers gaan volgens Microsoft in vlot tempo over naar de opvolger van Windows 10. Versie 11 - met relatief strenge systeemeisen - wordt sneller omarmd door het bedrijfsleven dan Windows-versies in het verleden.
Microsoft-CEO Nadella
© Microsoft
Microsoft

Dat stelt Microsoft-CEO Satya Nadella in zijn toelichting op de financiële kwartaalcijfers. De topman roemt daarin de vooruitgang die zijn bedrijf boekt met de nieuwste release van het veelgebruikte pc-besturingssysteem, dat volgens hem de hoogste kwaliteitsscores krijgt van alle versies van het besturingssysteem. Het is niet precies duidelijk wat voor scores dit zijn en wie die dan toekent.

Snel, sneller

Nadella meldt dat er in de afgelopen 8 kwartalen, dus ongeveer sinds het uitbreken van de coronapandemie, meer dan 100 miljoen pc's zijn verscheept. "En Windows blijft maar marktaandeel pakken." Daarbij geeft de Microsoft-CEO ook aan dat grote ondernemingen (enterprises) Windows 11 omarmen in een tempo dat hoger ligt dan bij voorgaande releases het geval was.

Exacte cijfers of percentages geeft hij echter niet. Een mogelijke drijfveer voor de bedrijfsacceptatie van Windows 11 is de integratie met clouddiensten die Microsoft biedt. Nadella zegt ronduit dat Windows het stopcontact (socket) is voor Microsoft 365. Dat aanbod op abonnementsbasis, dat voorheen Office 365 heette, omvat clouddiensten maar ook lokaal draaiende software zoals het bekende applicatiepakket Office.

Integraties met Microsoft-cloud

In dezelfde geest biedt Microsoft zijn Windows 365 aan, waarbij zakelijke en grootzakelijke (enterprise) klanten hun Windows-desktops kunnen streamen naar hun pc's. "Met Windows 365 brengen we de kracht van Azure computing naar Windows-computers", aldus Nadella in de webcast over de kwartaalcijfers. Dankzij nieuwe integraties tussen Windows 11 en Windows 365 kunnen bedrijven met een enkele muisklik schakelen tussen een cloud-pc en een lokale pc, vertelt de CEO.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in