Innovatie & Strategie

Windows
Nadella

Microsoft: bedrijven gaan vlot mee met Windows 11

Het bedrijfsleven zou Windows 11 zelfs sneller omarmen dan voorgaande Windows-versies.

Satya Nadella © Microsoft
28 april 2022

Het bedrijfsleven zou Windows 11 zelfs sneller omarmen dan voorgaande Windows-versies.

Zakelijke gebruikers gaan volgens Microsoft in vlot tempo over naar de opvolger van Windows 10. Versie 11 - met relatief strenge systeemeisen - wordt sneller omarmd door het bedrijfsleven dan Windows-versies in het verleden.

Dat stelt Microsoft-CEO Satya Nadella in zijn toelichting op de financiële kwartaalcijfers. De topman roemt daarin de vooruitgang die zijn bedrijf boekt met de nieuwste release van het veelgebruikte pc-besturingssysteem, dat volgens hem de hoogste kwaliteitsscores krijgt van alle versies van het besturingssysteem. Het is niet precies duidelijk wat voor scores dit zijn en wie die dan toekent.

Snel, sneller

Nadella meldt dat er in de afgelopen 8 kwartalen, dus ongeveer sinds het uitbreken van de coronapandemie, meer dan 100 miljoen pc's zijn verscheept. "En Windows blijft maar marktaandeel pakken." Daarbij geeft de Microsoft-CEO ook aan dat grote ondernemingen (enterprises) Windows 11 omarmen in een tempo dat hoger ligt dan bij voorgaande releases het geval was.

Exacte cijfers of percentages geeft hij echter niet. Een mogelijke drijfveer voor de bedrijfsacceptatie van Windows 11 is de integratie met clouddiensten die Microsoft biedt. Nadella zegt ronduit dat Windows het stopcontact (socket) is voor Microsoft 365. Dat aanbod op abonnementsbasis, dat voorheen Office 365 heette, omvat clouddiensten maar ook lokaal draaiende software zoals het bekende applicatiepakket Office.

Integraties met Microsoft-cloud

In dezelfde geest biedt Microsoft zijn Windows 365 aan, waarbij zakelijke en grootzakelijke (enterprise) klanten hun Windows-desktops kunnen streamen naar hun pc's. "Met Windows 365 brengen we de kracht van Azure computing naar Windows-computers", aldus Nadella in de webcast over de kwartaalcijfers. Dankzij nieuwe integraties tussen Windows 11 en Windows 365 kunnen bedrijven met een enkele muisklik schakelen tussen een cloud-pc en een lokale pc, vertelt de CEO.

1
Reacties
Bop 06 juni 2022 13:34

Maak toch maar die technische eisen OPTIONEEL, zodat gewone gebruikers ook mee kunnen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.