Innovatie & Strategie

Klantinteractie
XS4ALL

Laatste hostingklanten XS4ALL deze maand geïnformeerd over exit

KPN's XS4ALL bijna klaar met informeren hostingklanten dat ze moeten migreren.

© XS4ALL
14 april 2021

KPN's XS4ALL bijna klaar met informeren hostingklanten dat ze moeten migreren.

Klanten van XS4ALL die hostingdiensten afnemen bij die internetprovider zijn nog niet allemaal geïnformeerd over de aanstaande exit. De KPN-dochter trekt per 1 oktober de stekker uit het hostingaanbod en laat dat de "paar duizend" klanten in batches weten.

De laatste groepen van hostingklanten bij XS4ALL worden deze en komende week geïnformeerd. Dit laat een woordvoerder van KPN weten in antwoord op vragen van AG Connect. "Klanten begrijpen dat over het algemeen goed waarom XS4ALL [sic] stopt met deze dienstverlening. Het is een kleine activiteit", geeft hij aan.

Al jaren in aantocht

Op de vraag hoeveel klanten inmiddels al zijn vertrokken na het aangekondigde einde voor hosting komt geen concreet antwoord. "Een flink aantal klanten heeft al stappen genomen om naar een andere hostingpartij over te stappen." XS4ALL verwijst klanten biedt enerzijds naar de onafhankelijke vergelijkingssite webhosters.nl en anderzijds naar het speciaal opgezette XS4ALL-aanbod van Argeweb.

Die internetaanbieder had enkele jaren terug al contact met XS4ALL over het overnemen van diens hostingaanbod. Beide bedrijven waren toen dochter van KPN, maar Argeweb is eind 2019 van de hand gedaan. Begin dat jaar had KPN bekend gemaakt dat het XS4ALL zou gaan schrappen. Het bekende merk van de Nederlandse oer-internetprovider zou komen te vervallen en het technische platform zou overgaan naar de infrastructuur van KPN.

Behoud van merk

Inmiddels is het telecombedrijf enigszins teruggekomen op die plannen, waar de afgelopen paar jaar veel weerstand tegen is gekomen. Begin 2020 heeft KPN besloten om de merknaam te behouden, voor bestaande klanten. Die zouden dan vooralsnog ook de reguliere dienstverlening blijven krijgen. Nu is gebleken dat hosting daar straks niet meer onder valt.

KPN's XS4ALL is klanten daarover gaan informeren in mails en brieven, die het in groepen (batches) heeft uitgestuurd. Nadat het schrappen van de hosting in de media is gekomen, is de internetaanbieder wel doorgegaan met het groepsgewijs informeren van klanten. Bij de Veelgestelde Vragen vermeldt XS4ALL nog dat het voor onbepaalde tijd blijft bestaan voor huidige klanten. Over het einde voor hostingklanten wordt naar nog altijd niets vermeldt. AG Connect heeft KPN op deze omissie gewezen.

'Veel waardering van klanten'

De woordvoerder van KPN geeft nog aan: "XS4ALL blijft bestaan voor bestaande klanten en levert premium internet aan de bovenkant van de markt. Dat is door KPN begin 2020 gecommuniceerd. Daar krijgt zij ook veel waardering voor van klanten. Op termijn gaat XS4ALL van haar eigen platform naar het platform van KPN." De combinatie van het KPN-platform en -netwerk levert volgens hem "internet van zeer hoge kwaliteit".

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.