Innovatie & Strategie

Branche
XS4ALL

KPN schrapt XS4ALL-naam

De naam van Nederlands eerste ISP voor consumenten verdwijnt.

© XS4ALL
10 januari 2019

De naam van Nederlands eerste ISP voor consumenten verdwijnt.

KPN zet het mes in zijn portfolio aan merken. Het telecombedrijf schrapt bekende namen als XS4ALL, Telfort en Yes Telecom. Dit gaat op termijn gebeuren.

KPN gaat zijn aandacht meer richten op het eigen hoofdmerk: KPN. Het bedrijf wil onder die naam de nadruk leggen op de levering van gecombineerde telefoon- en internetdiensten. Met de strategische wijziging denkt het telecombedrijf zijn klanten "een nog betere gebruikservaring te bieden". Hierbij mikt het op alle klantengroepen in de verschillende segmenten die het nu bedient met de gescheiden merken. Het bedrijf "heeft het voornemen om op termijn de dienstverlening van deze merken verder te laten gaan onder de vlag van het KPN-merk."

Overhevelen en combineren

Het schrappen van de bekende merknamen gebeurt in de loop van dit jaar en volgend jaar. KPN meldt dat het in die looptijd zijn hoofdmerk zal "aanvullen met de sterke eigenschappen van de merken Telfort, Telfort Zakelijk, XS4ALL en Yes Telecom". Dit zijn "de hoogst gewaardeerde service van XS4ALL, de betaalbare voordeeldiensten van Telfort en de persoonlijke service en het deskundig zakelijk advies van Yes Telecom”, aldus de telecomleverancier.

KPN benadrukt dat er voor klanten van die te-schrappen merken niets verandert. Wel is er sprake van een upsell-strategie, waarbij de aanbieder klanten lokt met bijvoorbeeld kortingen op combinaties van zijn aanbod. Zo gaat KPN met ingang van april dit jaar extra voordelen bieden aan consumenten die Telfort- en KPN-producten combineren.

4
Reacties
L.Hoogendoorn 14 januari 2019 13:58

Het ontmantelen van een kwaliteitslabel met de daar aan verbonden prijs.
Zal daarna dezelfde prijs blijven en een absolute daling van de kwaliteit, wij kennen de reputatie van KPN
maar al te goed. Zal allemaal wel weer te maken hebben met de salariseisen en bonussen van het het
management c.s. Indien de kwaliteit van dienstverlening één vierkante mm verminderd, ben ik weg derhalve.

Fred Jansen 10 januari 2019 23:20

Vrees dat de prima service van XS4All sneuvelt in het kostenbesparingsgeweld van KPN. Maar ook dat privacy van klanten, een ander unique selling point van XS4All, naar een lager niveau zakt.

Ekaf 10 januari 2019 17:27

Tsja..... Ik heb meerdere slechte ervaringen met het bureaucratische en "van de kastje naar de muur"- KPN gedrag. Zat er (toen) maar een doorgang in als een deur, luikje of iets dergelijks. Iets.
Het was bijna een rechtzaak geworden. Het uitte zich weer toen ze XS4All hadden gekocht. "Nee, het probleem zit toch echt bij XS4All". Wederom bleek dat ze van de administratie een puinhoop hadden gemaakt. Ik ben meer dan tevreden bij XS4All die de zaak bij KPN hadden uitgezocht.

Ik heb grote vrees dat de goede service van XS4All uit het zicht verdwijnt wanneer deze naam ook nog eens verdwijnt. KPN kan de "gekochte" service van XS4All natuurlijk makkelijk in hun marketing (mis)bruiken. Zie je het al voor je? "KPN, al jaren lang een uitstekende hoogste score in de service" die XS4All dan eigenlijk in al die jaren heeft opgebouwd.
Jammer, voor de mensen van XS4All die jarenlang gebuffeld hebben om die hoge score/waardering te behalen en te behouden. KPN verdient het wat mij betreft niet om met die met die eer te gaan strijken.
Ik ga op zoek naar een andere internet provider.

Jan W van der Leest 10 januari 2019 13:13

KPN neemt een grote gok door de merknamen met hun markteigenschappen op te doeken. KPN verliest daarmee de mogelijkheid om herkenbaar te zijn. Voorbeeld: KPN=duur, Telfort=goedkoop.
Beter zou zijn de diensten te integreren. Als een klant een internet aansluiting bestelt bij Telfort (verkoop) dan wordt het door KPN geregeld. Ook helpdesk en storingsdienst kan met meerdere petten maar met dezelfde dienst. Analogie voo telefonie, Simyo versus KPN.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.