Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kwart aanvallen in 2020 via Internet of Things'

Ruim een kwart van de aanvallen waarmee bedrijven in 2020 te maken krijgen, zal via het Internet of Things plaatsvinden. Terwijl tegen die tijd nog geen 10 procent van de IT-beveiligingsbudgetten is gereserveerd voor het Internet of Things. Dat voorspelt Gartner. Dit jaar zullen volgens het onderzoeksbureau 6,4 miljard apparaten onderdeel van het IoT uitmaken. Over twee jaar zullen dat er al 11,4 miljard zijn en in 2020 maar liefst 20,8 miljard.
pijl omhoog
© CC0 Pixabay
CC0 Pixabay

Dit jaar zal naar verwachting 348 miljoen dollar worden uitgegeven aan de beveiliging van Internet of Things (IoT). Dat is bijna 24 procent meer dan vorig jaar. In 2018 is dit opgelopen tot 547 miljoen dollar. Toch is dit nog geen 10 procent van het totale beveiligingsbudget, waarschuwt Gartner.

Beveiliging in de cloud

Het onderzoeksbureau wil dat leveranciers van beveiligingsoplossingen komen met bruikbare beveiligingsmaatregelen voor het IoT. Leveranciers richten zich volgens Gartner te veel op het vinden van kwetsbaarheden en exploits in IoT-apparaten en nog te weinig op segmentatie en andere langetermijnoplossingen die meer bescherming voor het Internet of Things bieden. Steeds meer beveiligingsdiensten voor IoT zullen volgens Gartner worden aangeboden via de cloud. In 2020 wordt meer dan 50 procent op die manier aangeboden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in