Management

Analytics
handshake

KNVI en IIBA NL gaan business analyse samen aanzwengelen

Samenwerking gericht op kennisdeling- en ontwikkeling.

© CC0 - Pixabay TeroVesalainen
30 april 2021

Samenwerking gericht op kennisdeling- en ontwikkeling.

Business analisten kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan organisaties waar het gaat om informatievoorziening. Maar dan moeten kennis en kunde van deze informatieprofessionals wel op peil zijn. Daar gaan de KNVI en het Nederlandse onderdeel van het International Institute of Business Analysis (IIBA) zich samen voor inzetten.

Deze week tekenden beide organisaties een samenwerkingsovereenkomst daartoe. Ze gaan onder meer hun kennis delen en elkaars netwerk gebruiken. Ook zullen de belangrijke evenementen en gebeurtenissen onder de aandacht gebracht worden van de achterban van beide organisaties.

Verder gaan beide partijen onderzoeken of en hoe de kennissessies van de KNVI kunnen bijdragen aan de instandhouding van de certificeringsstatus van gecertificeerde Business Analisten.

Volgens een verklaring van de KNVI past de samenwerking binnen de doelstellingen van zowel IIBA NL als de KNVI, namelijk het leveren van een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van informatieprofessionals in het algemeen en het verder ontwikkelen van het vakgebied van de business analyse in het bijzonder.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.