Overslaan en naar de inhoud gaan

iPhone-korting op accuvervanging loopt bijna af

Het einde van het kalenderjaar nadert en daarmee ook het einde van Apple's tegemoetkoming aan klanten die kampen met versleten iPhone-batterijen. Het bedrijf van Tim Cook is eerder dit jaar in opspraak geraakt toen bleek dat het iOS stiekem had ingesteld om het prestatieniveau van iPhones terug te schroeven. Dit was om iPhone-uitval te voorkomen vanwege versleten accu's.
lege accu
© Apple
Apple

Normaliter rekent Apple zo'n 90 euro voor vervanging van accu's in zijn smartphones. Vanwege de ontstane ophef over het stilzwijgend 'terugschakelen' van iPhone-prestaties heeft de fabrikant begin dit jaar een speciaal kortingsprogramma opgezet. Klanten met in aanmerking komende toestellen kunnen voor slechts 30 euro hun oudere litiumbatterij laten vervangen door een nieuw model. Dit aanbod geldt voor toestellen vanaf de iPhone 6, en loopt tot en met de 7 (en 7 Plus).

Piekbelasting opvangen

Indien die iPhone-modellen een versleten accu hebben, kan het toestel bij piekbelasting plots uitvallen. De batterij heeft dan nog wel vermogen maar kan plots toegenomen stroombehoefte niet aan, wat wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld een zwaardere app of intensief gebruik. In reactie daarop had Apple een wijziging in iOS doorgevoerd die dan het prestatieniveau 'afkneep' waardoor de afnamepiek voor de accu werd voorkomen. Daarmee werd ook onverwachte uitschakeling van de hele smartphone voorkomen.

In een latere iOS-update heeft Apple een uitknop doorgevoerd voor de omstreden 'terugschakel'-functie. Daarmee kunnen gebruikers er zelf voor kiezen om het risico van plotse uitval te nemen. Dat is dan 'in ruil' voor een hoger prestatieniveau: namelijk dat van hun iPhone in oorspronkelijke staat, toen de accu nog niet versleten was. De uitknop werkt overigens maar tijdelijk. Een betere oplossing is het vervangen van zo’n versleten batterij door een nieuwe, waar Apple korting op geeft die nu bijna afloopt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in