Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple belooft uitknop voor iPhone-vertraging

CEO Tim Cook van Apple belooft iPhone-gebruikers een keuze te geven tussen prestatieverlies of het risico van toesteluitval. Oudere accu’s kunnen namelijk prestatiepieken niet goed aan.
Tim Cook
© CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped from original
CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped fro

De praktijk van Apple om het prestatieniveau van iPhones te beperken, is net voor de kerst aan het licht gekomen. Geruchten hierover gingen al rond. Daarbij leefde ook de verdenking dat de iPhone-maker oudere smartphones met opzet vertraagt om de verkoop van nieuwe toestellen te stimuleren. Het beteugelen van iPhones is echter om plotse uitschakeling te voorkomen, heeft Apple toen opgebiecht.

‘Voor de gebruiker’

De uitleg en rechtvaardiging van Apple is dat het onder bepaalde omstandigheden het presteren beperkt om zo de algehele gebruikerservaring te beschermen. Het bedrijf heeft dit echter stilletjes gedaan en daarbij gebruikers geen informatie of keuzemogelijkheid gegeven. Dat gaat het rechtzetten, belooft CEO Cook nu.

Apple had eerder al toegezegd dat een toekomstige update voor iPhone-besturingssysteem iOS gebruikers meer inzicht zou geven in de status van hun smartphone-accu. Cook heeft in een interview met de Amerikaanse tv-zender ABC News nu onthuld dat deze iOS-update volgende maand al als bèta uitkomt, met een publieke release kort daarna.

Eigen risico

Daarbij heeft de Apple-CEO ook onthuld dat gebruikers de optie krijgen om de prestatiebeperking uit te schakelen en dan het volle vermogen van processor en grafische chip te genieten. Deze keuzemogelijkheid komt in diezelfde aankomende iOS-update, meldt tech-nieuwssite 9to5mac.com. Gebruikers die de nu beloofde optie benutten, kiezen er dan wel voor om het risico te lopen dat hun iPhones plots kunnen uitvallen, ongeacht hoe vol of leeg hun accu is.

Het tv-item van ABC News met daarin het interview met Apple-CEO Tim Cook:
 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in