Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple: iPhone-vertraging voorkomt uitschakeling

Apple is met een officiële reactie gekomen over de al even rondzingende berichten dat oudere iPhones met opzet trager worden gemaakt qua prestatieniveau. De link met batterijen blijkt te kloppen: de vertraging moet uitval voorkomen.
iPhone 6
© Apple
Apple

Wat is erger dan een tragere smartphone? Eentje die plots uitvalt, terwijl de batterij eerst nog genoeg vermogen leek te hebben. Apple legt uit in een formele verklaring, verstrekt aan techblog TechCrunch, dat het inderdaad prestatieniveau opoffert ten gunste van batterijvermogen. Dit gebeurt echter alleen onder bepaalde omstandigheden en dus niet over de hele linie voor alle oudere iPhones.

Ervaring > snelheid

“Ons doel is om de beste ervaring voor klanten te brengen, wat ook het algehele prestatieniveau omvat en het verlengen van de levensduur van hun apparaten”, begint de verklaring van Apple. De definitie van ‘beste ervaring’ slaat niet alleen op de hoogste snelheid en het volle vermogen van de processor. Operationele duur op een acculading en de totale levensduur van de smartphone spelen ook mee.

Apple stelt daarover: “Lithium-ion accu’s zijn minder goed in staat om piekvermogen te leveren in koude omstandigheden, of wanneer ze een lage lading hebben, of wanneer ze ouder worden.” Dit gebrek van huidige batterijtechnologie kan ervoor zorgen dat toestellen onverwacht uitvallen, om schade aan de componenten te voorkomen.

iOS-update

Het door Apple genoemde uitvallen is geen theoretisch of zelfs vergezocht scenario. In het verleden zijn iPhone-gebruikers al geconfronteerd met plots uitvallen van hun toestellen. Dit is ook voorgekomen bij de verschillende toestellen in de iPhone 6-reeks. Apple heeft daarvoor begin dit jaar een iOS-update (10.2.1) uitgebracht.

“We hebben vorig jaar een feature uitgebracht voor iPhone 6, iPhone 6s en iPhone SE om de plotse pieken [in de accubelasting - red.] af te vlakken”, stelt Apple nu in zijn verklaring. De iPhone-producent benadrukt hierbij dat dit alleen gebeurt wanneer het echt nodig is: om te voorkomen dat het toestel zichzelf onverwacht uitschakelt. “We hebben die feature nu uitgebreid naar ook de iPhone 7 met iOS 11.2, en we verwachten support voor andere producten in de toekomst toe te voegen.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in