Overslaan en naar de inhoud gaan

Investeerders kopen McAfee voor 12 miljard euro

Een groep investeerders heeft McAfee voor zo’n 12 miljard euro gekocht. Dat meldt het bedrijf maandag op zijn eigen website. Eerder maakte The Wall Street Journal bekend dat er een bedrag van meer dan 10 miljard betaald zou worden.
mcafee

Het cybersecuritybedrijf bevestigt deze berichtgeving nu. Naar verwachting wordt de transactie halverwege 2022 afgerond, als aandeelhouders van McAfee akkoord gaan met de deal. Ook moeten de marktautoriteiten in de Verenigde Staten de deal nog beoordelen.

McAfee begon in 1987 als een van de eerste antivirussoftwarebedrijven en werd halverwege de jaren negentig verkocht door John McAfee voor zo’n 100 miljoen dollar. Intel had McAfee tussen 2011 en 2016 in handen en heeft momenteel nog zo’n 49% van de aandelen in bezit. Vanaf 2017 was McAfee weer zelfstandig.

President bedankt medewerkers

 "Deze transactie is een bewijs van McAfee's toonaangevende online beschermingsoplossingen, onze getalenteerde medewerkers en uitstekende klanten en partners", aldus McAfee President en Chief Executive Officer, Peter Leav.

“We willen onze medewerkers bedanken voor hun voortdurende harde werk en hun toewijding aan McAfee. We zijn verheugd om samen te werken met vooraanstaande bedrijven die het cyberbeveiligingslandschap echt begrijpen en een bewezen staat van dienst hebben.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in