Innovatie & Strategie

Netwerken
Freedom Internet

Internetprovider Freedom Internet breidt diensten uit naar heel Nederland

Provider gaat ook managed hosting en colocation aanbieden.

© Freedom Internet
30 september 2020

Provider gaat ook managed hosting en colocation aanbieden.

Internetprovider Freedom Internet maakt zijn diensten vanaf vandaag beschikbaar voor heel Nederland. Daarnaast breidt hij zijn aanbod uit met nieuwe diensten speciaal voor zakelijke klanten. 

Freedom Internet werd vorig jaar opgericht door oud-medewerkers van XS4ALL, nadat KPN aankondigde het merk te schrappen. Afgelopen april begon de provider met zijn eerste proef voor internetaansluitingen. Destijds konden echter alleen Founding Members zich aanmelden. Nu zijn alle tests afgerond en worden de deuren geopend voor heel Nederland, zowel voor particulieren als zakelijke gebruikers.

Gebruikers kunnen niet alleen internet ontvangen, maar ook televisie en telefonie. De provider gebruikt daar nu de netwerken van onder meer KPN en E-Fiber voor. Vanaf begin volgend jaar komt daar ook het glasnetwerk van T-Mobile bij. Volgens topman Anco Scholte ter Horst is dat netwerk een aantrekkelijk alternatief voor bestaande infrastructuren. "Het model van T-Mobile geeft ons ook de vrijheid onze dienstverlening hoogwaardig en naar eigen wens in te richten", vertelde de topman eerder deze maand. 

Founding Members die nog geen internetverbinding hebben aangevraagd, kunnen dat vanaf nu via dezelfde website doen. Zij behouden dan hun status van Founding Member. "Deze trouwe klanten hebben Freedom vanaf het allereerste moment gesteund en zullen altijd hun speciale plek binnen de Freedom-community behouden", aldus de provider. 

Managed hosting en colocation

De provider kondigt daarnaast aan dat zijn diensten verder uitgebreid worden voor zakelijke gebruikers. Vanaf 1 oktober gaat Freedom Internet namelijk ook zakelijke diensten leveren in managed hosting en colocation. De eerste klanten hebben zich daar volgens de provider al voor gemeld. 

2
Reacties
Bop 05 oktober 2020 15:37

Ze hebben weinig aan mijn sympathie voor Freedom Internet, want ik zie het voorlopig als een te grote stap om over te schakelen van XS4ALL.

Ik ben ook klant bij Symio. Dacht dat het altijd al van KPN was als budgetmerk.

Don van Riet (oud KPN strateeg) 01 oktober 2020 16:16

De vraag is of T-Mobile wel met glas gaat komen waar KPN het er bij laat zitten (welbewust is hun verglazing ooit via de overname van Reggefiber afgeremd). Als sympathisant van XS4ALL (de echte) vielen me de DSL-prijzen van Freedom Internet zwaar tegen. Voor zo'n maandbedrag ga ik mijn talloze inlog mailadressen niet overzetten.
Je mag verwachten dat binnen KPN de klantenservice voor de klantenbase van XS4ALL wordt uitgekleed om het geheel in het grootschalige bulkbedrijf laten opgaan. XS4ALL was altijd de beste Internet provider op klantenservice, dat schijnt uit recente consumentenbond metingen inmiddels voorbij te zijn. Gaat nu de beste mobiele provider Symio ook nog via het opslokken door KPN exit en de toplijsten uit?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.